Barry van der Hooft.
Volledig scherm
PREMIUM
Barry van der Hooft. © Joost Hoving

Vrijblijvend

Column Barry van der HooftOp sommige momenten heb ik spijt dat ik niet zo'n jeugdtrainer ben die week in week uit alles noteert. Sommige vrienden van mij houden bijvoorbeeld alles bij. Het aantal trainingen, de trainingsopkomst, doelpuntenmakers, wissels; noem maar op. Van mijn vader heb ik nog een dikke, oranje map liggen met handgeschreven trainingen uit de jaren zeventig en tachtig. Die gaan ze van mij nooit vinden.

0 reacties

 1. Mo verdient het om bovenaan op een lijstje te staan
  PREMIUM
  COLUMN BARRY VAN DER HOOFT

  Mo verdient het om bovenaan op een lijstje te staan

  Een oud-spits, inmiddels de vijftig gepasseerd, vertelde me laatst dat hij eigenlijk nog wel een keer zijn voetbalschoenen aan zou willen trekken. Inschrijven bij een club, even meetrainen, invallen bij het eerste en dan uiteraard scoren. Niet zozeer vanwege het euforische gevoel dat automatisch bij zo’n treffer naar boven komt, maar eigenlijk vooral om nog iets te kunnen stijgen op het fraaie lijstje van ‘oudste doelpuntenmakers’ in Zeeland.
 2. Bij Onana thuis schijnen alle medicijnen door elkaar te staan
  PREMIUM
  Column Barry van der Hooft

  Bij Onana thuis schijnen alle medicijnen door elkaar te staan

  Iedere ochtend slik ik drie kleine pilletjes vanwege een te hoge bloeddruk. Een familiekwaal, die dankzij de medicijnen onder controle is. Die strips met pillen zitten in een afgesloten doosje, zodat niemand anders ze zomaar kan pakken en in kan nemen. Bij Andre Onana thuis schijnen alle medicijnen door elkaar te staan. De keeper van Ajax voelde zich op een ochtend in oktober niet zo lekker en nam ‘per ongeluk’ een tabletje in dat zijn vrouw voorgeschreven had gekregen.

Columns