Barry van der Hooft
Volledig scherm
PREMIUM
Barry van der Hooft © Lex de Meester

Rugnummer 14? Dat was ik heel snel kwijt

Het was jarenlang een traditie. De eerste oefenwedstrijd van een nieuw seizoen speelde Hoek op het veld van Biervliet, waar het in de voorbereiding op een nieuw seizoen altijd trainde. Op vrijdagavond stond een West-Zeeuws-Vlaamse selectie dan tegenover de hoogst spelende club van Zeeland. Het publiek kon kennis maken met de (vaak vele) nieuwe gezichten en door de kantineomzet had VV Biervliet een mooi extraatje.

 1. Gestraft
  PREMIUM
  Column Barry van der Hooft

  Gestraft

  Daar zaten we dan, met het hele team samengepropt in een witte unit. TAC/BWB was een club in opkomst, met torenhoge ambities, vooral gefinancierd door Jan van Mechelen. De ‘bingokoning’ had de club omhoog gestuwd, maar hij was in 1997 overleden. Geld om het complex nog te verbouwen was er twee jaar later niet meer en daarom zaten wij met de spelers van Terneuzen dus in een noodkleedkamer. Ik zocht een plekje op de grond, want op de kleine bankjes was geen plaats meer.
 2. Rillingen
  PREMIUM
  column barry van der hooft

  Rillingen

  Omdat het aanstaande maandag tien jaar geleden is dat Martin Bril overleed, schoof één van zijn beste vrienden donderdagavond aan bij Jeroen Pauw. Bart Chabot heeft een bijzonder stemgeluid, maar hij klonk nu nog net iets anders dan normaal het geval is. Want toen hem werd gevraagd naar zijn belevenissen met en de ziekte van Martin Bril, kwamen de woorden er wat moeilijker uit. Chabot had echt een brok in zijn keel en dat verbaasde Pauw. ,,Het emotioneert je, terwijl het tien jaar geleden is’’, klonk de presentator ietwat verbaasd.

Columns