Volledig scherm
PREMIUM
AFGEKOCHT PZC columnist columnisten AD en Regiobladen. Foto Joost Hoving Barry van der Hooft liggend gemaakt © Joost Hoving

Proper

Column Barry van der HooftNog niet zo lang geleden werd het Belgische voetbal opgeschrikt door een groot gokschandaal. U weet wel, met die ‘belchinezen’. Nu zijn ze bij onze Zuiderburen in de ban van ‘Propere Handen’, een onderzoek maar matchfixing met dus een passende, lekker Vlaams klinkende naam.

Het onderzoek draait vooral om de strijd tegen degradatie van afgelopen seizoen. KV Mechelen – dat uiteindelijk toch degradeerde – en Waasland-Beveren zouden geprobeerd hebben om wedstrijden te beïnvloeden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ABBA
    PREMIUM
    column barry van der hooft

    ABBA

    Toen duidelijk was dat de halve finale van de beker tussen Willem II en AZ beslist ging worden door strafschoppen, gooide de KNVB donderdagavond een tweet de wereld in. 'Hoe werkt het ABBA-principe ook alweer?', stond er boven het filmpje, waarin scheidsrechter Dennis Higler nog een keer uitlegde hoe het werkte. Dat de KNVB dit nog even snel aan haar volgers wilde uitleggen, was zowel grappig als veelzeggend. Misschien hadden ze het een paar dagen eerder al moeten posten, want bij één van de duels in de districtsbeker ging het weer eens mis.

Columns