AFGEKOCHT PZC columnist columnisten AD en Regiobladen. Foto Joost Hoving Barry van der Hooft liggend gemaakt
Volledig scherm
PREMIUM
AFGEKOCHT PZC columnist columnisten AD en Regiobladen. Foto Joost Hoving Barry van der Hooft liggend gemaakt © Joost Hoving

Plafond

Dinsdagavond maakte het bestuur van Stichting Voetbal Ondersteuning FC Lienden bekend dat het eerste elftal van de club wordt teruggetrokken uit de tweede divisie. Ik las de uitgebreide uitleg op de website van de ooit zo succesvolle club. Adrie Timmer en Nico Wagenvoort, geldschieters en tevens bestuursleden van de stichting, legden uit dat er eigenlijk nooit een gedegen fundament was geweest.

 1. KNVB beker
  PREMIUM
  column barry van der hooft

  KNVB beker

  Ik weet niet hoe u het heeft beleefd, maar ik heb deze week wel weer genoten van het toernooi om de KNVB beker. Ajax en Feyenoord deden wat ze moesten doen, terwijl PSV zich liet piepelen door RKC. Even elf andere spelers opstellen? Het werd keihard afgestraft door de ploeg uit Waalwijk. Zoals ook een aantal ploegen liet zien dat er soms, op één avond, in één potje van 90 minuten, maar bar weinig verschil zit tussen de profs en de ‘amateurs’.
 2. Contractje
  PREMIUM
  COLUMN BARRY VAN DER HOOFT

  Contractje

  Het waren wat Whatsapp-berichten over en weer, op 17 november jongstleden. Thomas van den Houten wilde iets weten over een Zeeuwse voetballer, ik vroeg op mijn beurt of het klopte dat hij in de winterstop ging vertrekken bij AFC. ‘Niet dat ik weet hoezo?’ stuurde de linksback terug. In januari naar Spakenburg? Nee, dat ging niet gebeuren, maakte hij duidelijk. Want, zo appte de uit Goes afkomstige linksback, hij had geen geregistreerd KNVB-contract en viel dus onder de ‘amateurregels’.
 3. Grünholz
  PREMIUM
  column barry van der hooft

  Grünholz

  Omdat ik ook dit seizoen weer veel wedstrijden van Hoek zal bekijken, verdiepte ik me laatst in de trainers van de tegenstanders. Wat opvalt, is dat in de derde divisie zaterdag langs de lijn veel oefenmeester staan die je - vaak nog niet zo heel lang geleden - tijdens Studio Sport in actie hebt gezien. Hans van Arum, Yuri Rose, Gert Kruys, Sjaak Polak, Alfons Arts, Tieme Klompe; ze hebben als speler stuk voor stuk hun sporen verdiend in het betaalde voetbal, net als Hoek-trainer Dennis de Nooijer. Je kunt er een aardig elftal van maken, alleen ontbreekt het wel aan een keeper. Dat zal wel toeval zijn...
 1. Vodcast
  PREMIUM

  Vodcast

  Ze schoten de afgelopen jaren – en met name in 2018 – als paddenstoelen uit de grond: podcasts over voetbal. Een gesprek over de populairste sport in Nederland, met een mening, interview of analyse; het kan allemaal in een podcast. FC Afkicken, Neutrale Kijkers, het Belgische MID-MID, de commentatoren van de NOS; het aanbod is enorm. Na het stoppen van CTV Voetbal besloten we bij deze krant om zelf een terugblik op het voetbalweekend te gaan maken. Een podcast dus, iedere maandag, die ook met camera’s wordt opgenomen. Dan noem je het een vodcast.
 2. Hands!
  PREMIUM
  Column Barry van der Hooft

  Hands!

  Ze zeggen altijd dat je eerste ingeving de beste is. Dus toen Samir Handanovic, de keeper van Inter, woensdagavond zijn strafschopgebied uit kwam rennen en de aanval van PSV met een handsbal stopte, dacht ik meteen: rood! Handanovic kreeg geel en leek daar zelf ook verrast door te zijn. Ik vond het een belachelijke beslissing, van een scheidsrechter die in mei van dit jaar nog gewoon de finale van de Champions League stond te fluiten. Dit was een bewuste handsbal en hij kwam er tot ongeloof van velen mee weg.
 3. Mo verdient het om bovenaan op een lijstje te staan
  PREMIUM
  COLUMN BARRY VAN DER HOOFT

  Mo verdient het om bovenaan op een lijstje te staan

  Een oud-spits, inmiddels de vijftig gepasseerd, vertelde me laatst dat hij eigenlijk nog wel een keer zijn voetbalschoenen aan zou willen trekken. Inschrijven bij een club, even meetrainen, invallen bij het eerste en dan uiteraard scoren. Niet zozeer vanwege het euforische gevoel dat automatisch bij zo’n treffer naar boven komt, maar eigenlijk vooral om nog iets te kunnen stijgen op het fraaie lijstje van ‘oudste doelpuntenmakers’ in Zeeland.
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Columns