Barry van der Hooft
Volledig scherm
PREMIUM
Barry van der Hooft © Joost Hoving

Mourinho voor Pochettino - bij de Spurs krabben ze zich straks achter de oren

Column Barry van der HooftOmdat de opa van mijn vrouw er jarenlang in de buurt woonde, volgde ik voetbalclub Southampton altijd met iets meer interesse dan andere Engelse clubs. We bezochten het stadion, kochten een shirt voor onze zoon en dankzij Jan Poortvliet, die er ruim tien jaar geleden kortstondig trainer was, kon ik een keer een kijkje achter de schermen nemen. In januari 2013 stelde de club Mauricio Pochettino aan. Het was een keuze die de beleidsbepalers van Southampton veel kritiek opleverde.

 1. Opstarten
  PREMIUM
  Column Barry van der Hooft

  Opstarten

  Een paar weken geleden, een half uur voor de aftrap van onze eerste officiële wedstrijd van dit seizoen, tikte de scheidsrechter me verbaal zachtjes op de vingers. Hij wilde de namen en rugnummers controleren, maar ik had het wedstrijdformulier nog niet ingevuld. Dat gaat normaal gezien heel makkelijk op de app ‘Wedstrijdzaken’ maar nu duurde het iets langer. Er waren weer wat nieuwigheidjes aan toegevoegd, die ik nog niet had bekeken.
 2. Genen
  PREMIUM

  Genen

  We stonden deze week samen aan de kassa van de bouwmarkt. De zestiger keek me aan en knikte, als een vorm van herkenning. Het duurde niet lang of hij vroeg of ik familie was van al die oud-voetballers. Ja, zei ik, u doelt op mijn vader en mijn ooms. ,,Dat waren nog eens tijden'', zei de meneer. ,,Ik weet nog dat jouw vader trainer was van Sluiskil en een paar ooms van je in dat elftal speelden. Ik ben eens naar Sluiskil-Hontenisse geweest, er stond 2200 man langs de lijn. Dat maak je nu niet meer mee.''
 3. Vodcast
  PREMIUM

  Vodcast

  Ze schoten de afgelopen jaren – en met name in 2018 – als paddenstoelen uit de grond: podcasts over voetbal. Een gesprek over de populairste sport in Nederland, met een mening, interview of analyse; het kan allemaal in een podcast. FC Afkicken, Neutrale Kijkers, het Belgische MID-MID, de commentatoren van de NOS; het aanbod is enorm. Na het stoppen van CTV Voetbal besloten we bij deze krant om zelf een terugblik op het voetbalweekend te gaan maken. Een podcast dus, iedere maandag, die ook met camera’s wordt opgenomen. Dan noem je het een vodcast.

Columns