Barry van der Hooft
Volledig scherm
PREMIUM
Barry van der Hooft © Joost Hoving

Misdaad

Column Barry van der HooftKnap hoor, dacht ik oprecht, toen ik hem zijn antwoorden had horen geven, zo kort na die desastreuze slotfase. John Stegeman toonde namelijk weinig emoties, terwijl zijn Go Ahead Eagles tegen RKC toch héél dicht bij promotie naar de eredivisie was geweest. Dan toch zo je verhaal kunnen vertellen, weliswaar met soms wat kortere antwoorden, dat is bijzonder en best knap. Dacht ik.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Gracieus
  PREMIUM
  column barry van der hooft

  Gracieus

  Natuurlijk hoopte ik dat het die avond eindelijk zo ver zou zijn. Dat ‘we’ wereldkampioen gingen worden. Vanuit het perscentrum in Johannesburg keek ik naar het immense Soccer City Stadium, waar Giovanni van Bronckhorst over een paar uur zijn allerlaatste interland ging spelen. Het WK van 2010 was het toernooi geworden van Wesley Sneijder, van Arjen Robben ook, maar nog niet van de speler waar ik het liefst naar keek. Als één iemand tegen Spanje de winnende mag maken, laat hij het dan zijn, dacht ik.
 2. Knokken
  PREMIUM
  Column Barry van der Hooft

  Knokken

  Die middag pakten we de ballen en pionnen en voordat de trainer het veld opstapte waren we al aan het afwerken. Een beetje schieten, pingelen en klooien, wachtend op het begin van de training. De sfeer was ontspannen, tot onze keeper en spits het ineens met elkaar aan de stok kregen. Er werden klappen uitgedeeld, de trainer snelde toe en bij onze spits zag ik bloed in zijn gezicht. Hij was woedend, pakte zijn spullen en fietste - als ik het me goed herinner - naar huis.
 3. Genen
  PREMIUM

  Genen

  We stonden deze week samen aan de kassa van de bouwmarkt. De zestiger keek me aan en knikte, als een vorm van herkenning. Het duurde niet lang of hij vroeg of ik familie was van al die oud-voetballers. Ja, zei ik, u doelt op mijn vader en mijn ooms. ,,Dat waren nog eens tijden'', zei de meneer. ,,Ik weet nog dat jouw vader trainer was van Sluiskil en een paar ooms van je in dat elftal speelden. Ik ben eens naar Sluiskil-Hontenisse geweest, er stond 2200 man langs de lijn. Dat maak je nu niet meer mee.''
 1. De beste
  PREMIUM
  Column Barry van der Hooft

  De beste

  Een tijdje geleden kreeg ik een bericht binnen. Of ik via Facebook aan mijn ‘vrienden’ wilde vragen om op Rik Impens te stemmen. De speler van Hoek zou dan gekozen kunnen worden tot beste speler van de derde divisie zaterdag. Omdat ik wist dat het weer om zo’n verkiezing van een plak- en knipwebsite ging, heb ik er niets mee gedaan. Fascinerend is het wel, hoe graag mensen willen dat iemand zo’n verkiezing wint. Terwijl de jury uit mensen bestaat die niet of nauwelijks zelf op de velden komen. Zouden ze Impens zelf hebben zien spelen?

Columns