Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Lastig

column barry van der hooftIn een perfecte wereld, zonder hobbels op de weg, zou iedere carrière van een jeugdinternational in één rechte lijn omhoog gaan. Maar we leven niet in zo’n wereld en in het voetbal is de lijn van een carrière er soms één die veel weg heeft van het gekras van een peuter. Op en neer, een piek, daarna een diep dal. Iedere talentvolle voetballer die de stap naar een profclub zet droomt van jaren aan de absolute top. Als het traject totaal anders verloopt lijkt me dat een bittere pil.

0 reacties

 1. Loek, geveld door een onverwachte en genadeloze kopstoot
  PREMIUM
  COLUMN

  Loek, geveld door een onverwach­te en genadeloze kopstoot

  Favoriete voetballers zijn als favoriete schrijvers. Zoals ik vroeger uitkeek naar een wedstrijd waarin Marco van Basten meedeed, zo las ik later bijzonder graag de columns van Hugo Borst. Zijn scherpe pen, was de voornaamste reden waarom ik jarenlang op zaterdag het AD haalde. Iedere week weer, een vast ritme. Terwijl het soms veel leuker is als een schrijver een tijdje afwezig lijkt te zijn, om daarna ineens weer iets te publiceren.
 2. De keuzes van trainer Henk Fräser
  PREMIUM
  COLUMN

  De keuzes van trainer Henk Fräser

  Toen Arne Slot donderdagavond na het enerverende gevecht met Olympique Marseille voor de camera verscheen, zette ik de tv wat harder. De trainer heeft Feyenoord weer op de kaart gezet, met een duidelijke speelwijze waarvoor de mensen naar het stadion komen en voor de tv gaan zitten. Ook een plus: de manier waarop hij een wedstrijd analyseert. Dat kunnen er niet veel. Rustig, geen onzin vertellend, vaak heel realistisch en - niet onbelangrijk - met een glimlach. Deze man heeft plezier in wat hij doet.
 1. Keeper
  PREMIUM
  column barry van der hooft

  Keeper

  Dankzij de zoveelste fantastische zet van Feyenoord moest ik ineens aan een man op een fiets denken. De Rotterdamse club verraste deze week weer eens vriend en vijand met een transfer die niemand aan zag komen. Nick Marsman staat de komende twee seizoenen onder contract in de Kuip. Of de doelman ook veel onder de lat zal staan is de vraag. Tijdens trainingen ja, maar uit de reacties van veel Feyenoord-aanhangers maakte ik op dat zij hopen dat dit niet in de competitie, beker of Europa het geval is.