Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Kopstoot

column barry van der hooftJe moet tegenwoordig echt uitkijken op een voetbalveld. Als je als toeschouwer naar je voetballende zoon of dochter staat te kijken, kun je beter je lippen op elkaar houden. Want voor je het weet heb je een kopstoot te pakken van de grensrechter van de tegenpartij. Het gebeurde deze week in Koudekerke, bij een wedstrijd tussen twee teams met meiden van veertien, vijftien jaar oud.

0 reacties

 1. ABBA
  PREMIUM
  column barry van der hooft

  ABBA

  Toen duidelijk was dat de halve finale van de beker tussen Willem II en AZ beslist ging worden door strafschoppen, gooide de KNVB donderdagavond een tweet de wereld in. 'Hoe werkt het ABBA-principe ook alweer?', stond er boven het filmpje, waarin scheidsrechter Dennis Higler nog een keer uitlegde hoe het werkte. Dat de KNVB dit nog even snel aan haar volgers wilde uitleggen, was zowel grappig als veelzeggend. Misschien hadden ze het een paar dagen eerder al moeten posten, want bij één van de duels in de districtsbeker ging het weer eens mis.
 2. Ik hoop en reken erop dat Brian Brobbey bij die vijf procent hoort
  PREMIUM
  COLUMN BARRY VAN DER HOOFT

  Ik hoop en reken erop dat Brian Brobbey bij die vijf procent hoort

  Erik ten Hag zei het woensdag, in aanloop naar het duel met Young Boys. ‘Al die talenten die naar het buitenland gaan, eigenlijk mislukken ze allemaal’. De trainer van Ajax had nog geen seconde nodig om er aan toe te voegen dat toch ‘zeker 95 procent’ het niet redt. Ten Hag reageerde daarmee weer op vragen over Brian Brobbey, die in Amsterdam toch echt op weg was naar de uitgang.

Columns