Barry van der Hooft.
Volledig scherm
PREMIUM
Barry van der Hooft. © Joost Hoving

Klaas-Jan

COLUMN BARRY VAN DER HOOFTDe jonge Mika Corstanje uit Hoek is ineens een bekende Zeeuw. Voor zijn zevende verjaardag mocht hij woensdag met zijn vader, moeder en broer naar Ajax-Apoel. Hij nam, zoals meer kinderen dat tegenwoordig doen, een spandoek mee met de tekst ‘Klaas-Jan mag ik je shirtje?’

0 reacties

 1. Mo verdient het om bovenaan op een lijstje te staan
  PREMIUM
  COLUMN BARRY VAN DER HOOFT

  Mo verdient het om bovenaan op een lijstje te staan

  Een oud-spits, inmiddels de vijftig gepasseerd, vertelde me laatst dat hij eigenlijk nog wel een keer zijn voetbalschoenen aan zou willen trekken. Inschrijven bij een club, even meetrainen, invallen bij het eerste en dan uiteraard scoren. Niet zozeer vanwege het euforische gevoel dat automatisch bij zo’n treffer naar boven komt, maar eigenlijk vooral om nog iets te kunnen stijgen op het fraaie lijstje van ‘oudste doelpuntenmakers’ in Zeeland.
 2. Lastig
  PREMIUM
  column barry van der hooft

  Lastig

  In een perfecte wereld, zonder hobbels op de weg, zou iedere carrière van een jeugdinternational in één rechte lijn omhoog gaan. Maar we leven niet in zo’n wereld en in het voetbal is de lijn van een carrière er soms één die veel weg heeft van het gekras van een peuter. Op en neer, een piek, daarna een diep dal. Iedere talentvolle voetballer die de stap naar een profclub zet droomt van jaren aan de absolute top. Als het traject totaal anders verloopt lijkt me dat een bittere pil.

Columns