Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Gentlemen

Het vertrek van Marcel Keizer en zijn assistent Roy Hendriksen bij Sporting Portugal deed deze week naar mijn gevoel in Nederland weinig stof opwaaien. Dat was ook best logisch, want ‘in zulke landen gaat het nu eenmaal zo’, is dan een veelgehoorde reactie.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Hrvatska
  PREMIUM
  Column Barry van der Hooft

  Hrvatska

  Onze relatie begon een jaar geleden nogal onstuimig. We zouden in Dubrovnik aan de grond worden gezet, maar door de harde wind werd de landing twee keer afgebroken. De piloot moest uitwijken en koos voor Tirana, de hoofdstad van Albanië. Daar werden we tegen middernacht in een vieze, oude bus gezet die ons over smalle wegen, langs gevaarlijke kliffen, via Montenegro naar Kroatië bracht. Het werd een helse tocht, maar toen we in Dubrovnik op een terras in de zon zaten waren we de slechte start snel vergeten. De liefde bloeide snel op.
 2. De beste
  PREMIUM
  Column Barry van der Hooft

  De beste

  Een tijdje geleden kreeg ik een bericht binnen. Of ik via Facebook aan mijn ‘vrienden’ wilde vragen om op Rik Impens te stemmen. De speler van Hoek zou dan gekozen kunnen worden tot beste speler van de derde divisie zaterdag. Omdat ik wist dat het weer om zo’n verkiezing van een plak- en knipwebsite ging, heb ik er niets mee gedaan. Fascinerend is het wel, hoe graag mensen willen dat iemand zo’n verkiezing wint. Terwijl de jury uit mensen bestaat die niet of nauwelijks zelf op de velden komen. Zouden ze Impens zelf hebben zien spelen?
 3. Hands!
  PREMIUM
  Column Barry van der Hooft

  Hands!

  Ze zeggen altijd dat je eerste ingeving de beste is. Dus toen Samir Handanovic, de keeper van Inter, woensdagavond zijn strafschopgebied uit kwam rennen en de aanval van PSV met een handsbal stopte, dacht ik meteen: rood! Handanovic kreeg geel en leek daar zelf ook verrast door te zijn. Ik vond het een belachelijke beslissing, van een scheidsrechter die in mei van dit jaar nog gewoon de finale van de Champions League stond te fluiten. Dit was een bewuste handsbal en hij kwam er tot ongeloof van velen mee weg.
 4. Opstarten
  PREMIUM
  Column Barry van der Hooft

  Opstarten

  Een paar weken geleden, een half uur voor de aftrap van onze eerste officiële wedstrijd van dit seizoen, tikte de scheidsrechter me verbaal zachtjes op de vingers. Hij wilde de namen en rugnummers controleren, maar ik had het wedstrijdformulier nog niet ingevuld. Dat gaat normaal gezien heel makkelijk op de app ‘Wedstrijdzaken’ maar nu duurde het iets langer. Er waren weer wat nieuwigheidjes aan toegevoegd, die ik nog niet had bekeken.

Columns