Barry van der Hooft
Volledig scherm
PREMIUM
Barry van der Hooft © Lex de Meester

Eigenlijk had Rick van Drongelen wel een plekje in de EK-selectie verdiend

Column Barry van der HooftWe hadden het er donderdagavond nog over, met een stel jonge voetballers, bij ons in de tuin. Weet je nog, dat toernooi in Limburg? Daarna kwamen een paar anekdotes voorbij en werd er veel gelachen. Zo gaat dat. Toernooien zorgen negen van de tien keer voor mooie herinneringen en een grote glimlach. Zo gingen wij als spelertjes van Terneuzen met een bus naar het toernooi van Mifano, in het Brabantse Mierlo. Daar hadden ze altijd mooie, best grote trofeeën. Van die bekers die je de hele terugreis stevig vasthield.

 1. Loek, geveld door een onverwachte en genadeloze kopstoot
  PREMIUM
  COLUMN

  Loek, geveld door een onverwach­te en genadeloze kopstoot

  Favoriete voetballers zijn als favoriete schrijvers. Zoals ik vroeger uitkeek naar een wedstrijd waarin Marco van Basten meedeed, zo las ik later bijzonder graag de columns van Hugo Borst. Zijn scherpe pen, was de voornaamste reden waarom ik jarenlang op zaterdag het AD haalde. Iedere week weer, een vast ritme. Terwijl het soms veel leuker is als een schrijver een tijdje afwezig lijkt te zijn, om daarna ineens weer iets te publiceren.
 2. Complimenten voor Roy Mulder
  PREMIUM
  COLUMN

  Complimen­ten voor Roy Mulder

  Complimenten voor Roy Mulder. De nieuwe aanvoerder behoort bij Kloetinge tot het meubilair en deelde deze week een plaagstootje uit aan buurman Goes. Die club had hem vijf jaar geleden benaderd voor een overstap maar daar was Mulder niet op ingegaan. ,,Daar ben ik blij om’’, aldus Mulder tijdens de sponsoravond van zijn club. ,,Ja oké, Goes speelt nu twee klassen hoger, in de derde divisie.’’ En toen kwam-ie, met een knipoog: ,,Maar volgend jaar spelen we op hetzelfde niveau...’’