Barry van der Hooft
Volledig scherm
PREMIUM
Barry van der Hooft © Lex de Meester

De toekomst van VV Sluiskil hangt aan een zijden draadje

Tijdens mijn jeugdjaren bracht ik veel tijd door in Sluiskil. Mijn vader was trainer van het eerste elftal, een paar ooms speelden er ook. De dorpsclub maakte naam, het elftal behoorde tot de betere zondagploegen van Zeeland. Mee naar trainingen, op zondag naar de thuis- en uitwedstrijden; ik had de weg naar Sluiskil ook met mijn ogen dicht kunnen vinden.

 1. De derde divisie in tweeën hakken, dat klinkt wel aantrekkelijk
  PREMIUM
  Column Barry van der Hooft

  De derde divisie in tweeën hakken, dat klinkt wel aantrekke­lijk

  Het is dit weekend zes weken geleden dat de laatste competitiewedstrijden in het amateurvoetbal werden gespeeld. Zes weken, maar het voelt alsof het al drie maanden geleden is. Als we vanaf nu zes weken vooruit kijken, zitten we al in 2021. In het meest positieve scenario gaat er vanaf het weekend van 16 en 17 januari weer gevoetbald worden. Bij de KNVB zijn ze al een tijdje druk bezig met de verschillende scenario’s.
 2. De beste
  PREMIUM
  Column Barry van der Hooft

  De beste

  Een tijdje geleden kreeg ik een bericht binnen. Of ik via Facebook aan mijn ‘vrienden’ wilde vragen om op Rik Impens te stemmen. De speler van Hoek zou dan gekozen kunnen worden tot beste speler van de derde divisie zaterdag. Omdat ik wist dat het weer om zo’n verkiezing van een plak- en knipwebsite ging, heb ik er niets mee gedaan. Fascinerend is het wel, hoe graag mensen willen dat iemand zo’n verkiezing wint. Terwijl de jury uit mensen bestaat die niet of nauwelijks zelf op de velden komen. Zouden ze Impens zelf hebben zien spelen?

Columns