Barry van der Hooft
Volledig scherm
PREMIUM
Barry van der Hooft © Lex De Meester

Bedelborden

column barry van der hooftDe meeste voetballers houden niet van omschakelen. Nu kunnen ze noodgedwongen niet anders. Het coronavirus zorgt ervoor dat het voetbal op alle niveaus stil ligt. Praten over voetbal mag nog wel, de rest wordt afgeraden. Complexen en kantines zijn dicht, trainen is een slecht idee, op tv moeten we het de komende tijd met herhalingen en hoogtepunten uit het verleden doen. Zoals een jonge voetballer – tien minuten nadat bekend was gemaakt dat er tot en met 31 maart niet wordt gevoetbald – het zei: ‘Ik verveel me nu al’.

 1. Topsport
  PREMIUM
  Column Barry van der Hooft

  Topsport

  Het werd dinsdag tijdens de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge niet benoemd, maar bleek later online wel tussen de aangepaste maatregelen met betrekking tot het coronavirus te staan. ‘Het plan van het kabinet is dat topsporters vanaf 17 december weer in de topsportcompetities kunnen trainen en wedstrijden mogen spelen’. Mooi, al ging het dan om een relatief kleine groep van ongeveer 1000 voetballers en zo’n 5000 topsporters uit overige sporten.
 2. Een documentaire over Oranje; daar zou ik wel voor gaan zitten
  PREMIUM
  Column Barry van der Hooft

  Een documentai­re over Oranje; daar zou ik wel voor gaan zitten

  In aanloop naar het EK voetbal hebben ze bij de NOS een speciale podcast gemaakt. Er wordt teruggeblikt op de EK’s van Oranje uit het (recente) verleden, te beginnen bij de succesvolle editie van 1988. De afleveringen zitten vol met mooie verhalen, prachtige anekdotes en (voor mij) onbekende details. Nooit geweten dat Michael Jackson vrijwel zeker op de tribune zat in Hamburg, tijdens de halve finale tussen Nederland en West-Duitsland.

Columns