Joost Hoving
Volledig scherm
© Joost Hoving

Achterdochtig

column barry van der hooftIn mijn omgeving heb ik de afgelopen tijd meerdere mensen horen zeggen dat ze he-le-maal klaar zijn met corona, maar ik ben bang dat de ongein nog wel even gaat duren. Het heeft veel effect op het dagelijks leven. Als we hele dagen vooral binnen zitten, is het lekker om af en toe naar buiten te kunnen. Naar een sportwedstrijd bijvoorbeeld, maar dat is (voorlopig?) nog niet mogelijk.

 1. Laten we Cody Gakpo niet te veel hypen
  PREMIUM
  COLUMN BARRY VAN DER HOOFT

  Laten we Cody Gakpo niet te veel hypen

  Wat hebben Davy Klaassen, Karim Rekik, Jean-Paul Boëtius en Quincy Promes gemeen? Het antwoord: ze debuteerden allemaal op dezelfde avond in Oranje, op 5 maart 2014 in Saint-Denis. Het Nederlands elftal, onder leiding van Louis van Gaal, had daar niets te vertellen tegen Frankrijk. Het werd 2-0 voor De Haantjes en de bondscoach koos mede naar aanleiding van dat duel voor het 5-3-2-systeem, dat op het WK in Brazilië een uitkomst bleek.
 2. De stemmen uit het verleden zorgden voor kippenvel
  PREMIUM

  De stemmen uit het verleden zorgden voor kippenvel

  Online bestelde ik een apparaatje waarmee je cassettebandjes niet alleen kan afluisteren maar ze ook kunt digitaliseren. Urenlang was ik er deze week zoet mee, luisterend naar gesprekken en muziek uit een ver verleden. Begin jaren negentig een interview van Koen Mijnheer met mijn vader, wiens stem ik voor het eerst in ruim twintig jaar weer eens hoorde. Hij overleed in 1996, de cassettebandjes kwamen in een gele doos terecht.
 1. Acht wedstrijden voor Goes en Hoek in de maand april, dat wordt slopend
  PREMIUM

  Acht wedstrij­den voor Goes en Hoek in de maand april, dat wordt slopend

  Donderdagavond deed Lorenzo Staelens mee in een rondootje. Ik zag de trainer van Hoek, die zeventig interlands voor België speelde, de afgelopen maanden een paar keer tegen een bal trappen en concludeerde dat de voormalig Rode Duivel het nog steeds kon. Staelens, vaak een beetje gesloten en niet snel uitbundig, deed nu ook eens mee in een ontspannen rondo, waarbij hij niet aan de zijkanten maar in het midden ging staan, om het spel te verdelen.
 2. Dwalingen
  PREMIUM
  column barry van der hooft

  Dwalingen

  Dankzij De Telegraaf kwam deze week naar buiten wat iedereen in Amsterdam al wist. Ajax is flink genaaid tijdens het Champions Leagueduel met Chelsea, dat in Londen in 4-4 eindigde maar vooral bleef hangen door de twee rode kaarten voor de Amsterdammers. Volgens de krant waren de arbiters tijdens een scheidsrechterscongres op Mallorca tot de conclusie gekomen dat de tweede gele kaart voor Daley Blind terecht was, maar dat Joël Veltman niet weggestuurd had mogen worden. Een regelrechte dwaling.