Presentator James May crashte tijdens een uitdaging met Richard Hammond en Jeremy Clarkson.
Volledig scherm
Presentator James May crashte tijdens een uitdaging met Richard Hammond en Jeremy Clarkson. © Amazon Prime Video

Zo crashte voormalig Top Gear-presentator in een tunnel in Noorwegen

Voormalig Top Gear-presentator James May had vorige maand een ongeluk tijdens het filmen van de laatste aflevering van The grand tour. Inmiddels is de betreffende aflevering van het tv-programma te zien op Amazon Prime. Nu zijn ook beelden van de mislukte stunt opgedoken op internet.

 1. Richard Hammond crasht tijdens testrit voor autoprogramma
  Play

  Richard Hammond crasht tijdens testrit voor autopro­gram­ma

  Televisiepresentator Richard Hammond, bekend van voorheen Top Gear en tegenwoordig The Grand Tour, is tijdens een test van de elektrische auto Rimac Super One door het oog van de naald gekropen. Hij vloog uit de bocht, en de auto is total loss. Hammond is zelf, op een gebroken been na, ongedeerd. Hij wist net op tijd uit de auto te klimmen voordat deze explodeerde. De fabrikant van de auto gaat de toedracht van de crash onderzoeken.
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’