Een steenmarter onder de motorkap van een auto.
Volledig scherm
Een steenmarter onder de motorkap van een auto. © Nissan

‘Zijn hapgrage steenmarters ook een gevaar voor elektrische auto’s?’

VRAAG & ANTWOORD‘Kunnen elektrische auto’s evenveel last hebben van steenmarters als benzine- en dieselauto’s?’, vraagt lezer Loet Otto in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. 

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. ‘Rijden auto’s op Belgische benzine zuiniger?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Rijden auto’s op Belgische benzine zuiniger?’

  ‘In België is Euro 95 veel goedkoper dan in Nederland: het scheelt soms 25 cent per liter en dat is veel’, aldus lezer Judith Kosters in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Soms ga ik naar België en zorg ik er dan voor dat mijn tank bijna leeg is, om hem goedkoop vol te gooien. Maar ik merk dat ik met de Belgische brandstof meer kilometers kan maken en de auto dus zuiniger rijdt. Is dit een suggestie, of kan het zo zijn dat de Belgische brandstof een net iets andere samenstelling heeft, waardoor je er meer kilometers mee kunt rijden?’