Bill MacEachern en zijn Porsche 911 Turbo.
Volledig scherm
Bill MacEachern en zijn Porsche 911 Turbo. © RV

Zakenman reed al meer dan 1,2 miljoen kilometer met zijn Porsche 911

Meer dan 1,2 miljoen kilometer: die afstand legde de Canadese zakenman Bill MacEachern af met zijn Porsche 911. Hij kocht de sportauto in 1976 en gebruikt hem al 44 jaar dag in dag uit. Bij Porsche vinden ze zijn toewijding aan het merk uiteraard geweldig.

Het is dan ook Porsche zelf dat naar buiten kwam met het verhaal. MacEachern maakte in 1970 voor het eerst kennis met de Duitse sportwagens, toen hij een proefrit maakte. Hij was meteen verkocht. De man had een snelgroeiend bedrijf dat tapijten reinigt en verdiende goed geld. Daarmee kocht hij in 1976, nadat hij eerst al een andere Porsche had, dit model: een 911 ‘930' Turbo. Het is het 350ste exemplaar dat gebouwd werd. De Canadees bestelde hem in donkerblauw, met een lichtbruin interieur.

Hij gebruikte de sportwagen duidelijk niet alleen op zondag, want na 44 jaar staat de teller op 779.000 mijl (goed voor 1.253.678 kilometer), dat is gemiddeld ongeveer 27.000 kilometer per jaar. MacEachern maakte er enkele grote reizen mee door Amerika, en hij gebruikt hem ook om klanten te bezoeken.

Bill MacEachern gebruikt nog steeds vrijwel dagelijks zijn Porsche 911
Volledig scherm
Bill MacEachern gebruikt nog steeds vrijwel dagelijks zijn Porsche 911 © RV

Nu en dan ging het ook wel eens fout. Zo raakte hij in 2009 betrokken bij een botsing met een SUV, maar gelukkig viel de schade mee en was de auto snel hersteld. In 2012 ging de auto over de 1 miljoen kilometer en dat werd gevierd met champagne. MacEachern rijdt nog steeds vrijwel dagelijks in zijn Porsche. Om zijn volgende mijlpaal, 1 miljoen mijl te behalen (1,6 miljoen kilometer), heeft hij nog 221.000 mijl (355.665 kilometer) te gaan.

Bij deze foto stond omgerekend 1.166.386 km op de teller.
Volledig scherm
Bij deze foto stond omgerekend 1.166.386 km op de teller. © RV
Volledig scherm
© RV
 1. ‘De politie mag soms nog wel harder rijden’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘De politie mag soms nog wel harder rijden’

  ,,Een lezer vroeg laatst of de politie de maximumsnelheid met meer dan 40 km/u mag overschrijden. Ja, dat mag als het nodig is voor ons werk en als het ook veilig kan. In onze brancherichtlijn staat dat je mag afwijken, mits het nodig en verantwoord is. Bovendien moeten wij dit melden. Vrijgesteld van deze meldplicht zijn eenheden belast met verkeershandhaving, persoonsbeveiliging, arrestatieteams et cetera. Als bestuurder blijf je altijd verantwoordelijk voor je gedrag en als je brokken maakt door onverantwoord rijden, word je op het matje geroepen”, meldt lezer Richard Valenteijn, o.a. motorrijder politie Noord-Holland.
 2. Nu 2 keer per week de nieuwsbrief van onze autoredactie: gratis in je mailbox
  gratis nieuwsbrief auto

  Nu 2 keer per week de nieuws­brief van onze autoredac­tie: gratis in je mailbox

  De nieuwsbrief van onze autoredactie verschijnt voortaan niet één maar twee keer per week: op zaterdag én op woensdag. Gratis alles over auto’s, verkeer en mobiliteit in je mailbox: het laatste nieuws, tests, interviews, vragen van lezers en achtergrondverhalen. Abonneer je vandaag nog op de nieuwsbrief van AD Auto. Klik op de grote blauwe actieknop hieronder om je meteen aan te melden.
 3. ‘Waarom worden elektrische auto’s niet getest bij vorst?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom worden elektri­sche auto’s niet getest bij vorst?’

  ,,De elektrische auto wordt beschreven als een wonder voor de toekomst. Maar waarom worden elektrische auto’s niet getest bij vorst, zoals autojournalist Fred van der Vlugt dat vroeger deed? Zet ze twee dagen in een koelcel en ga dan testen met de verwarming en verlichting aan. Hoe ver kom je dan? Ik heb elektronica gestudeerd en kwam er al vroeg achter dat bij lage temperaturen de accu altijd het zwakke punt is”, meldt lezer Eddy Cretier.