Pronkstuk van de veiling: de rode Ferrari F512 M.
Volledig scherm
PREMIUM
Pronkstuk van de veiling: de rode Ferrari F512 M. © Gerard Burgers

Zakenman Henk mocht maar kort genieten van zijn showroom met bijzondere auto’s, nu gaan ze onder de hamer

De met oldtimers en andere bijzondere auto’s gevulde pronkzaal aan het Apeldoorns Kanaal in Dieren was het laatste project van de Dierense zakenman Henk Bruinier. Hij heeft er maar kort van mogen genieten. 

Vorig jaar overleed hij op 81-jarige leeftijd, amper twee maanden nadat hij de showroom met zijn verzameling had gevuld.

De hele collectie wordt door veilinghuis BVA Auctions geveild. Bruiniers dochter Corine staat op zaterdag in de kolossale showroom potentiële kopers te woord. Ze is geen kenner, maar ze kent de verhalen nog goed die haar vader vertelde over zijn Ferrari, zijn Rolls-Royce, zijn Bentley’s en BMW’s. ,,Hij was trots op zijn auto’s, al reed hij er nooit in. Alleen in die groene Bentley af en toe.’’

Quote

Ik denk dat mijn vader wel gaat bieden, maar hij moet niet veel duurder worden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’
    INTERVIEW

    Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’

    Op het eerste oog lijken de recente vernieuwingen aan de BMW 5-Serie niet schokkend: een nieuwe neus, andere bumpers, verbeterde navigatie en klaar is Klaus. Maar is dat wel zo? De productexpert van het Duitse merk legt uit: ,,We kunnen niet klakkeloos een elektrische versie introduceren. Voor onze klanten, zeker die in Nederland, is het veel belangrijker dat de plug-in hybride 530e nu wél een flinke caravan kan trekken.”