Volledig scherm
Illustratiebeeld © REUTERS

Volvo's waarschuwen elkaar voor gladde wegen en andere gevaren

Auto's van de Zweedse fabrikant Volvo gaan elkaar vanaf volgend jaar waarschuwen voor gladde wegen en andere gevaren. Dat maakte Volvo Cars vanochtend bekend. Sommige modellen van Mercedes-Benz hebben al langer een soortgelijk systeem.

Het systeem waarschuwt niet alleen voor gladheid, maar ook voor stilstaande auto's met pech of na een ongeval. Staat een Volvo ergens verderop stil met de alarmverlichting aan, dan zullen andere Volvo's ook hiervoor gewaarschuwd worden. 

Het is natuurlijk nog wel een tekortkoming dat alleen auto's van hetzelfde merk elkaar kunnen waarschuwen. Samen met de Europese Unie werken de autofabrikanten echter aan een universeel communicatiesysteem voor de zogenoemde Car-to-car technologie. 

  1. Kerkhof vol supercars en top-limousines in de woestijn
    Play
    Video

    Kerkhof vol supercars en top-limousines in de woestijn

    Deze drone-beelden tonen een heel bijzonder autokerkhof in Sharjah in de Verenigde Arabische Emiraten. Honderden peperdure supercars en top-limousines staan er onder een dikke laag stof en zand te roesten. Rolls-Royce, Ferrari, Bentley, Mustang: alle topmerken zijn te vinden op dit gigantische autokerkhof, in de buurt van Dubai. De auto's staan er stof te happen omdat hun eigenaren, veelal expats of wanbetalers, ze verlaten hebben voordat ze om welke reden dan ook het land verlieten. Voor koopjesjagers is de verzameling interessant, al was het alleen maar vanwege de onderdelen.