Volledig scherm
© Ford

Verrassend: dit is de meestverkochte sportcoupé ter wereld

De Ford Mustang voert al vier jaar op rij de ranglijst aan als meestverkochte sportcoupé ter wereld. Vorig jaar zijn er 113.066 van verkocht. Dat is drie keer meer dan van de Porsche 911

In Europa zien we 'm relatief weinig. Toch zijn er in het eerste kwartaal van 2019 in Europa 2.300 Mustangs verkocht; een toename van ruim 27 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. In de Verenigde Staten is het model zeer populair. Daar werden vorig jaar 75.842 Mustangs verkocht. 

,,Ford brak met de tradities toen het 55 jaar geleden de Mustang introduceerde”, aldus Jim Farley, President Global Markets van Ford. “Het gevoel van vrijheid, de wind door je haar, het rijplezier: dat is typisch Mustang. Het is echt een icoon. De prachtige roffel van de V8 op een lentedag – daar kan niets tegenop. Geen wonder dat het de populairste sportcoupé ter wereld is.”

De Mustang was in 2018 te koop in 146 landen, blijkt uit de internationale verkoopgegevens van Ford. Sinds 2015 zijn er wereldwijd meer dan 500.000 Mustangs van de zesde generatie verkocht, waaronder meer dan 45.000 in Europa. De muscle car pakte vorig jaar een extra half procent van het segment wereldwijd, waarmee het marktaandeel op 15,4 procent kwam, deels gerealiseerd door de nieuwe Mustang Bullitt.

  1. Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboortestreek van Ferrari
    Video

    Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboorte­streek van Ferrari

    De beroemde Italiaanse steden Parma en Modena, dwars door de geboortestreek van Ferrari: tijdens de vierde etappe van de Mille Miglia komt de finish in Brescia in zicht. Hoewel het er in deze klassieker-rit allang niet meer om gaat wie het hardste rijdt, moedigt nota bene de Italiaanse politie de deelnemers aan om het gas erop te houden. Het is tegenwoordig echter een 'regelmatigheidsrit’. Na bijna 1800 kilometer zijn de winnaars bekend: Giovanni Moceri en Daniele Bonetti met hun Alfa Romeo 6C 1500 SS uit 1928. Videoverslag van presentator Werner Budding en cameraman Patrick Johannes.