Volledig scherm
© ANP

Twee keer afrekenen bij de pomp

Vraag & AntwoordAutospecialist Niek Schenk beantwoordt lezersvragen. Mail uw vraag naar Niek Schenk.

In ging onlangs tanken bij een onbemand tankstation. Ik had de hele riedel van pinpas etc. achter de rug, pakte het vulpistool en wachtte tot de standen terug naar nul gingen. Niet dus. Ik heb het vulpistool teruggehangen en nogmaals de hele riedel herhaald, nu voor een ander pompnummer. Daar ging de teller wel terug naar nul. Na het tanken kwam eerst de bon van de niet gebruikte pomp eruit: 0,03 liter en 0,05 euro. Nogmaals een bon gevraagd en toen kreeg ik die van de juiste pomp. Maar beide bedragen bleken van mijn bankrekening afgeschreven. Het geldbedrag had veel hoger kunnen zijn. Wat dan? Je kan niks bewijzen.

- Gerda Stevens

Heel goed dat u ons voor dit risico waarschuwt. Ik zou in elk geval met mijn smartphone foto's maken van de situatie, als bewijs.

Meer vragen en antwoorden vindt u in ons dossier.

  1. Wordt dit de nieuwe Kadett, ooit dé publiekslieveling van autorijdend Nederland?
    Interview

    Wordt dit de nieuwe Kadett, ooit dé publieks­lie­ve­ling van autorij­dend Nederland?

    Opel gaat een nieuwe toekomst tegemoet onder de vleugels van het Franse PSA. Ruim 35 jaar lang was Opel de favoriet van de Nederlandse automobilist, maar in 2004 kwam daar een eind aan. Keren de tijden van de Kadett, de publiekslieveling van weleer, terug? ,,Ik denk dat we met onze elektrische auto's in Nederland inderdaad weer nummer één kunnen worden’’, zegt topman Michael Lohscheller.