Tesla onderzoekt ontploffende auto China

videoTesla onderzoekt een video waarop een auto van het merk uit het niets ontploft. De beelden worden veel gedeeld en bekeken op het Chinese sociale medium Weibo.

,,Nadat we op de hoogte zijn gesteld van dit incident in Shanghai hebben we er direct mensen heen gestuurd", laat Tesla weten in een verklaring. ,,We staan in contact met de autoriteiten en proberen zoveel mogelijk informatie te verzamelen." Volgens de autofabrikant is niemand gewond geraakt.
Op de beelden van de bewakingscamera is te zien hoe de Tesla aan de onderkant begint te roken. Enkele seconden later explodeert de auto. De video van de ontploffende auto werd al snel veel bekeken op Weibo. Meer dan vijf miljoen mensen hebben de beelden inmiddels bekeken.

Volledig scherm
Tesla onderzoekt ontploffende auto China © videostill
Volledig scherm
© REUTERS
  1. Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboortestreek van Ferrari
    Video

    Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboorte­streek van Ferrari

    De beroemde Italiaanse steden Parma en Modena, dwars door de geboortestreek van Ferrari: tijdens de vierde etappe van de Mille Miglia komt de finish in Brescia in zicht. Hoewel het er in deze klassieker-rit allang niet meer om gaat wie het hardste rijdt, moedigt nota bene de Italiaanse politie de deelnemers aan om het gas erop te houden. Het is tegenwoordig echter een 'regelmatigheidsrit’. Na bijna 1800 kilometer zijn de winnaars bekend: Giovanni Moceri en Daniele Bonetti met hun Alfa Romeo 6C 1500 SS uit 1928. Videoverslag van presentator Werner Budding en cameraman Patrick Johannes.