Volledig scherm
Een Mercedes-Benz AMG crasht hard tegen een boom © Carspotter

Supersnelle Mercedes AMG crasht hard tegen boom in Rotterdam

Een Mercedes-AMG C63S is gisteren gecrasht na afloop van een liefdadigheidsevenement in Rotterdam. De auto trok meerdere malen hard op voordat het misging.

Bij het wegrijden van het evenement, waar geld werd ingezameld voor het ziekenhuis, hield een vermoedelijke bezoeker zich volgens Autobahn al uitslovend niet aan de verkeersregels en dat resulteerde in schade aan zijn Mercedes-AMG C63S.

De auto heeft 503 pk en achterwielaandrijving, waarmee het dus mogelijk is om te driften in de bochten. Dat is echter niet zonder gevaar, zoals blijkt uit beelden die na het incident opdoken op YouTube.

De opnames van CarSpotterQVS laten zien dat de manoeuvre niet verliep zoals gepland. De auto heeft flinke schade na een botsing tegen een boom, maar gelukkig werden er geen omstanders of autospotters geraakt en slaagden zowel de bestuurder als de bijrijder erin om veilig uit de auto te stappen.

Het is niet bekend of de bestuurder een waarschuwing of bekeuring heeft gekregen.

  1. Elektrische auto kan gevaarlijk zijn voor hulpverleners
    VRAAG & ANTWOORD

    Elektri­sche auto kan gevaarlijk zijn voor hulpverle­ners

    Er wordt veel geschreven over elektrische auto’s, maar ik lees nergens dat als je een behoorlijke aanrijding krijgt, een hulpverlener niet zomaar de autodeur kan opentrekken. Die loopt dan het risico op een schok. Het advies is om eerst op 2 à 3 meter afstand om de auto heen te lopen en goed te kijken. Bij flinke schade moeten gespecialiseerde monteurs erbij komen. Brandweermensen hebben hier een opleiding voor gehad. Ik hoop dat dit punt meer aandacht krijgt. –Lenie Oosterbosch (EHBO’er)