Volledig scherm
© YouTube.com

Stuntrijder bedwingt ‘gevaarlijkste weg van China’ op topsnelheid

updateHet zijn bloedstollende videobeelden: internetfenomeen en stuntrijder Ken Block stuurt zijn 914 pk sterke Ford F-150 over de 99 bochten tellende bergpas van de Tianmen Mountain. De route staat bekend als de gevaarlijkste weg van China en is zonder twijfel ook een van de allergevaarlijkste wegen ter wereld.

Regelmatig nemen autofabrikanten er promotievideo's op, waarin professionele coureurs de ‘Heaven’s Gate’ (hemelpoort) proberen te bedwingen. Volkswagen en Land Rover deden het nog niet zo lang geleden. Maar al die pogingen verbleken bij de kunsten van Ken Block, die op YouTube immens populair is met zijn Climbkhana-en Ghymkana-video’s, waarin hij met knappe stuurmanskunst ’s werelds gevaarlijkste bergwegen trotseert. Bekende merken uit de auto-industrie verdringen zich intussen om Block bij zijn wilde rij-avonturen te sponsoren.

Volg elke dag het laatste nieuws van onze autoredactie via Facebook en Twitter. Of schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief Auto              

  1. Batterijen voor elektrische auto's binnen een jaar 13 procent goedkoper geworden

    Batterijen voor elektri­sche auto's binnen een jaar 13 procent goedkoper geworden

    Batterijen voor elektrische auto's zijn in een jaar tijd 13 procent goedkoper geworden. Dat blijkt uit de Battery Price Survey 2019 van Bloomberg New Energy Finance (BNEF). De gemiddelde prijzen van accupakketten zijn gedaald tot 156 dollar per kWh. Dat is ruim 13 procent lager in vergelijking met 2018. BNEF verwacht dat de prijsdaling aan zal houden en dat tegen 2023 mogelijk een prijs van 100 dollar per kWh zal worden bereikt.
  2. Automobilist vlucht met 240 km/u voor de politie, maar komt vervolgens met een lege tank te staan

    Automobi­list vlucht met 240 km/u voor de politie, maar komt vervolgens met een lege tank te staan

    Wie het laatst lacht lacht het best, zullen agenten van Franse politie hebben gedacht toen zij de bestuurder van een bliksemsnelle Mercedes AMG staande willen houden. De bestuurder ging er vandoor met een snelheid van 240 km/u, en voor even hadden de agenten het nakijken. Totdat de snelheidsduivel even verderop zonder benzine kwam te staan. Zijn auto werd onmiddellijk in beslag genomen.