Volledig scherm
© Cortege

Poetin-logica: gepantserde motorfiets-escorte

De Russische president liet zich niet lang geleden voor het eerst zien in diens nieuwe staatslimousine - een schaamteloze kopie van een Rolls-Royce. Nu heeft hij iets nieuws: gepantserde motorfietsen van Russische makelij om hem te begeleiden. 

Wanneer je een motorfiets wilt uitschakelen, lijkt het ons nogal omslachtig om te proberen een kogel door het motorblok te jagen. Een kogel door de berijder jagen is vaak effectiever. Toch denkt Vladimir Poetin ogenschijnlijk dat de motor zelf de zwakke schakel is, want hij presenteert nu met trots zijn gepantserde Cortege-motorfietsen: duister ogende Harley Davidson klonen, die zo gebruikt konden zijn in de Terminator films met Arnold Schwarzenegger.

Volledig scherm
© Cortege

De Cortege-motorfietsen worden vervaardigd in Rostec en wegen 500 kilo per stuk. Desondanks accelereren ze binnen 3,5 seconden van 0-100 km/u en halen ze een topsnelheid van 250 km/u. Ze zijn voorzien van 150 pk sterke motoren, die - net als bij BMW - waarschijnlijk zullen functioneren volgens het boxer-principe. De start van de productie vindt eind 2018/begin 2019 plaats. Later zullen ook particuliere klanten de motorfietsen kunnen kopen. Prijzen worden niet genoemd.

Ontvang elke dag gratis het laatste nieuws over auto's en mobiliteit: volg onze autoredactie op Facebook https://www.facebook.com/ADnlAuto/

  1. Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboortestreek van Ferrari
    Video

    Mille Miglia: de finish komt in zicht, maar eerst nog langs Parma en Modena, de geboorte­streek van Ferrari

    De beroemde Italiaanse steden Parma en Modena, dwars door de geboortestreek van Ferrari: tijdens de vierde etappe van de Mille Miglia komt de finish in Brescia in zicht. Hoewel het er in deze klassieker-rit allang niet meer om gaat wie het hardste rijdt, moedigt nota bene de Italiaanse politie de deelnemers aan om het gas erop te houden. Het is tegenwoordig echter een 'regelmatigheidsrit’. Na bijna 1800 kilometer zijn de winnaars bekend: Giovanni Moceri en Daniele Bonetti met hun Alfa Romeo 6C 1500 SS uit 1928. Videoverslag van presentator Werner Budding en cameraman Patrick Johannes.