Othmar Verveer met zijn Mitsubishi Eclipse.
Volledig scherm
PREMIUM
Othmar Verveer met zijn Mitsubishi Eclipse. © Victor van Breukelen

Othmar (71) dacht dat zijn auto de perfecte aankoop was, maar nee: ‘Ik dacht: mijn god, waar begin ik aan?’

MIJN BLIK EN IKOthmar Verveer (71) dacht vorig jaar een geweldige Mitsubishi Eclipse binnen gehengeld te hebben. Maar ‘de bolide’, zoals iedereen ‘m noemt, was niet zo ‘af’ als gehoopt. ,,Ik had het echt niet gezien.’’ Écht verliefd zijn op je auto. Kan dat? De mensen in deze rubriek zullen volmondig ‘ja’ zeggen. Zij houden van hun auto.

 1. Ronald (56) heeft 3 Alfa’s en knapt ze eigenhandig op: ‘Heerlijk afreageren in de schuur na een drukke dag’
  PREMIUM
  MIJN BLIK EN IK

  Ronald (56) heeft 3 Alfa’s en knapt ze eigenhan­dig op: ‘Heerlijk afreageren in de schuur na een drukke dag’

  Werken, werken en dan wanneer er tijd is auto’s restaureren. Ronalds vrouw laat hem lekker zijn ding doen, en hij haar ook. ,,Mijn gezin lijdt er niet onder hoor.’’ Écht verliefd zijn op je auto. Kan dat? De mensen in deze rubriek zullen volmondig ‘ja’ zeggen. Zij houden van hun auto(’s). Zo ook de Alblasserdamse Alfa-liefhebber Ronald de Vrieze (56).
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest linker) strook als er iemand op de vierde rijdt?’