Coördinator Jan de Jong (links) van Veilig Verkeer Nederland geeft deelnemer Leo Verheul handige tips waarmee hij zijn rijgedrag en routine kan verbeteren.
Volledig scherm
PREMIUM
Coördinator Jan de Jong (links) van Veilig Verkeer Nederland geeft deelnemer Leo Verheul handige tips waarmee hij zijn rijgedrag en routine kan verbeteren. © Jeffrey Groeneweg

Opa en oma vergeten nogal eens: ‘Snel verkeer gaat al 20 jaar niet meer voor langzaam verkeer’

Dat verkeer van rechts voorrang heeft, behálve als je op een voorrangsweg zit, weten de meesten nog wel. Maar dat de regel ‘snel verkeer gaat voor langzaam verkeer’ alweer zo'n twintig jaar geleden is opgedoekt; dát willen opa en oma nog wel eens vergeten. Vandaar de opfriscursus autorijden voor senioren. In het dorpshuis in Strijen vond afgelopen woensdag de eerste sinds corona plaats. 

 1. Toen Roef werd geboren, wilde zijn vader ‘ook een cadeau’ en dat werd deze auto: ‘Ik heb ‘m geërfd’
  PREMIUM
  keiverliefd op mijn auto

  Toen Roef werd geboren, wilde zijn vader ‘ook een cadeau’ en dat werd deze auto: ‘Ik heb ‘m geërfd’

  Een Ferrari, een Porsche, een Audi en een Jaguar… In de ruimte van Roef Hofman’s bedrijf Haute Voiture in Amersfoort staat een indrukwekkende collectie auto’s opgesteld. Hier verzorgt hij de stalling en het beheer van deze mooie wagens. Ertussen staat er een die niet van een klant is, te glimmen: zijn eigen blauwe MGA 1600 Roadster, die Roef van zijn vader heeft geërfd.
  Amersfoort