Flitspaal in België
Volledig scherm
Flitspaal in België © AFP

Man geflitst met 213 km/u maar krijgt toch geen boete

Een man die vorig jaar werd geflitst in België met 213 km/u waar 120 km/u is toegestaan, hoeft geen boete te betalen. Ook twee andere mannen die kort daarna tegen de lamp liepen met respectievelijk 197 en 184 km/u, gaan vrijuit.

Dat meldt de Belgische website Gocar.be.  Nadat de drie overtreders een dagvaarding in de bus kregen en in Verviers kwamen opdraven bij de politierechtbank, bleek het geluk aan hun zijde. De advocaat van het drietal, Jean-Charles Garot, had namelijk een fout ontdekt. 

De mobiele flitsinstallatie stond opgesteld in een bocht, wat volgens hem leidde ‘tot een afwijking van bijna het dubbele van de door de fabrikant toegestane afstand’. Volgens de advocaat moest het vonnis hierdoor nietig verklaard worden. De drie wegpiraten konden boetevrij het pand verlaten. Volgens Gocar.be reageerde de rechter ‘laconiek'.

  1. ‘Waarom zit er geen instructieboekje bij mijn nieuwe Ford Fiesta?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Waarom zit er geen instructie­boek­je bij mijn nieuwe Ford Fiesta?’

    ,,Bij aflevering van mijn nieuwe Ford Fiesta Titanium werden alle ‘toeters en bellen’ in de auto uitgelegd. Thuisgekomen was ik meer dan de helft vergeten en wilde via het instructieboekje alles nazien. Maar helaas: geen boekje. Dealer gebeld: dit wordt niet meer meegeleverd en alles is via internet te achterhalen. Er wordt blijkbaar niet meer aan de oudere automobilisten gedacht en een instructieboekje van €26,50 meeleveren is blijkbaar te duur”, aldus lezer Sonja Doorschodt.