De auto staat voor de deur, maar Susan van Hoof mag er al een half jaar niet in rijden. Het CBR slaagt er niet in haar rijbewijs te verlengen. Dan maar met de geleende e-bike van haar moeder op pad.
Volledig scherm
PREMIUM
De auto staat voor de deur, maar Susan van Hoof mag er al een half jaar niet in rijden. Het CBR slaagt er niet in haar rijbewijs te verlengen. Dan maar met de geleende e-bike van haar moeder op pad. © Emiel Muijderman

Klaar met CBR-chaos: jonge moeder wacht al half jaar op nieuw rijbewijs

De auto staat voor de deur, maar Susan van Hoof (38) mag er niet in rijden. Niet omdat de Enschedese het niet kan, maar omdat het CBR haar rijbewijs niet verlengt. Na tussenkomst van de krant is er ineens goed nieuws. 

Susan van Hoof heeft diabetes. Om de vijf jaar moet de moeder van twee kinderen uit Enschede haar rijbewijs verlengen. Dat weet ze. Van Hoof regelt de vereiste verklaringen van huisarts en oogarts en mag dan na goedkeuring van het CBR haar nieuwe rijbewijs ophalen. Op 1 augustus 2019 zou haar rijbewijs opnieuw verlopen. Van Hoof vulde digitaal een gezondheidsverklaring in en stuurde deze ruim een maand voor de verloopdatum naar het CBR. Het is nu februari 2020 en ze heeft nog steeds geen rijbewijs.