Kinderen naar school met DeLorean uit Back to the Future

Een Britse fan van de iconische speelfilm Back to the Future brengt zijn drie kinderen met een gerestaureerde DeLorean naar school: precies dezelfde auto als destijds in de film figureerde. De man spendeerde 30.000 euro aan het restaureren van de legendarische, roestvrijstalen auto met vleugeldeuren.

James Napier (37) uit Wickford heeft vijf maanden aan de restauratie gewerkt, nadat hij de auto voor 64.000 euro kocht. Hij zegt dat hij er van kinds af aan van heeft gedroomd om zo'n DeLorean te bezitten. Het exemplaar dat hij op de kop tikte was feitelijk een wrak, bekent hij. Daarom besteedde hij duizenden uren aan het opknappen. Ook deed hij veel onderzoek naar de originele auto die in de speelfilm uit de jaren 80 als tijdmachine dienst deed.

Tijdreizen

In de auto van James Napier kan je niet tijdreizen, maar hij heeft wel dezelfde verlichting, digitale displays, bedieningsknoppen, bedrading en rookmachines als het origineel. De liefhebber plaatste zelfs handtekeningen van de regisseurs en acteur in de auto.

,,De kinderen zijn er dol op‘’, zegt Napier tegen het Britse ITV. ,,Je ziet dat de mond van mensen open valt als we voorbij rijden. Alles in de auto werkt echt. Hij heeft zelfs de APK doorstaan en hij loopt als een zonnetje. We nemen hem overal mee naartoe: we willen hem optimaal benutten.‘’

In de film Back to the Future uit 1985 reist Marty McFly (Michael J Fox) terug naar zijn geboortestad in 1955. Ook Christopher Lloyd, Crispin Glover en Lea Thompson maakten deel uit van de cast. De film was een kaskraker en er volgden later twee sequels, in 1989 en 1990.

Het origineel uit de film Back to the Future
Volledig scherm
Het origineel uit de film Back to the Future © RV