De hond in de bumper
Volledig scherm
De hond in de bumper © AP

Hond rijdt bijna een uur in bumper mee met auto na aanrijding

In New York heeft een hond maandagochtend op bijzondere wijze een aanrijding overleefd. Het beest werd geraakt door een auto en belandde in de bumper van de wagen. Pas na 45 minuten rijden kwam de bestuurster erachter dat ze een ongewilde passagier had.

Volgens de politie had de chauffeur van de auto bij het ongeluk door dat ze iets geraakt had en stopte ze om haar auto te bekijken. De vrouw bleek niet bijzonder alert: ze merkte weliswaar de geleden schade op, maar zag een volgroeide hond in haar bumper over het hoofd.

Na ongeveer 25 kilometer rijden hoorde de vrouw geluiden en stopte ze opnieuw om haar auto te bekijken. Ze belde meteen het alarmnummer 911 toen ze ditmaal wel zag dat ze vanuit haar bumper aangestaard werd door een paar hondenogen.

De hond werd door de hulpdiensten naar een dierenziekenhuis gebracht. Coco, zoals het driejarige dier genoemd wordt, is op dit moment nog in behandeling voor de opgelopen blessures. Ze brak onder andere een elleboog tijdens het voorval. Volgens een medewerker van het dierenziekenhuis waar Coco behandeld wordt heeft het beest ‘veel geluk’ gehad met het feit dat ze het voorval overleefde.

  1. ‘Waarom zit er geen instructieboekje bij mijn nieuwe Ford Fiesta?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Waarom zit er geen instructie­boek­je bij mijn nieuwe Ford Fiesta?’

    ,,Bij aflevering van mijn nieuwe Ford Fiesta Titanium werden alle ‘toeters en bellen’ in de auto uitgelegd. Thuisgekomen was ik meer dan de helft vergeten en wilde via het instructieboekje alles nazien. Maar helaas: geen boekje. Dealer gebeld: dit wordt niet meer meegeleverd en alles is via internet te achterhalen. Er wordt blijkbaar niet meer aan de oudere automobilisten gedacht en een instructieboekje van €26,50 meeleveren is blijkbaar te duur”, aldus lezer Sonja Doorschodt.