Volledig scherm
© Daimler

Het einde van een benzineslurper: Mercedes-Benz werkt aan elektrische G-Klasse

De Mercedes-Benz G-Klasse, de grote, zware en rechthoekige SUV van het merk die bekend staat als benzine- en dieselslurper, wordt elektrisch. Dat onthulde de nieuwe topman van Mercedes, Ola Källenius, tijdens het Automobilwoche Kongress in Berlijn.

Källenius bekende ook dat een deel van de leiding van het het bedrijf heeft overwogen om het model definitief te schrappen. Dat is immers ook gebeurd met de Land Rover Defender, eveneens een oud SUV-model dat niet meer aan de eisen voor schoner uitlaatgas kon voldoen. Voor die auto is een compleet nieuwe generatie ontworpen. ,,Maar zelfs al mocht Mercedes-Benz maar één model blijven bouwen, dan zou het een G-Klasse zijn”, aldus de CEO.

Wanneer de elektrische variant van de G-Klasse op de markt komt, wil Mercedes-Benz niet zeggen. Op dit moment bestaat het motorengamma uit de kloeke 350d en 400d, een 422 pk tellende G500 en de volstrekt absurde (maar daarom niet minder populaire) G63 met 585 pk.

  1. Zorgen over onveilige scootmobielen: ‘Overheid moet ingrijpen’

    Zorgen over onveilige scootmobie­len: ‘Overheid moet ingrijpen’

    Scootmobielen zijn steeds vaker betrokken bij ernstige of dodelijke verkeersongevallen. Organisaties zoals Veilig Verkeer Nederland trekken opnieuw aan de bel en roepen op tot strengere regels die de veiligheid moeten verbeteren. ,,Wij bieden wel cursussen aan, maar dat is niet genoeg. De overheid moet ingrijpen en de rest moet beter opletten. In het verkeer moet je ouderen op een scootmobiel net zo behandelen als een klein kind op een fiets.”