Oliemaatschappij Total trakteert ziekenhuispersoneel in Frankrijk op gratis brandstof
Volledig scherm
Oliemaatschappij Total trakteert ziekenhuispersoneel in Frankrijk op gratis brandstof © RV

Gratis benzine voor ziekenhuispersoneel in Frankrijk

De Franse oliemaatschappij Total trakteert ziekenhuispersoneel in eigen land op gratis benzine. Het bedrijf wil hiermee een sympathiek gebaar maken in de strijd tegen het coronavirus.

Hoewel de oliesector momenteel op miljardenverliezen afstevent als gevolg van historisch lage olieprijzen en een sterke afname van het autoverkeer, heeft Total beslist om de medische wereld financieel een hart onder de riem te steken. Het bedrijf deelt in Frankrijk voor 50 miljoen euro aan brandstofbonnen uit. Directies van ziekenhuizen kunnen de bonnen aanvragen via een speciaal telefoonnummer en mailadres.  Verder doneert Total 5 miljoen euro aan het Pasteur-onderzoeksinstituut en andere gezondheidsinstellingen die de uitbraak van Covid-19 proberen te stuiten.

Ook in andere landen?

De gratis brandstof is voorlopig alleen voorbehouden aan Franse zorgmedewerkers, meldt Total. Al duiken er inmiddels ook in andere landen gelijkwaardige initiatieven op. Zo heeft Total inmiddels bevestigd dat de medische diensten in Marokko eveneens op gratis brandstof kunnen rekenen.

  1. ‘Waarom worden elektrische auto’s niet getest bij vorst?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Waarom worden elektri­sche auto’s niet getest bij vorst?’

    ,,De elektrische auto wordt beschreven als een wonder voor de toekomst. Maar waarom worden elektrische auto’s niet getest bij vorst, zoals autojournalist Fred van der Vlugt dat vroeger deed? Zet ze twee dagen in een koelcel en ga dan testen met de verwarming en verlichting aan. Hoe ver kom je dan? Ik heb elektronica gestudeerd en kwam er al vroeg achter dat bij lage temperaturen de accu altijd het zwakke punt is”, meldt lezer Eddy Cretier.