Artist's impression van de Tesla pick-up
Volledig scherm
Artist's impression van de Tesla pick-up © Avarvarii

Elon Musk: ‘Tesla pick-up komt in november’

Tesla-baas Elon Musk heeft aangekondigd dat de onthulling van de Tesla pick-up truck eraan komt in november. De lancering stond eerder gepland voor deze zomer, maar die belofte kon het bedrijf uiteindelijk niet waarmaken. 

De ceo van Tesla deed de aankondiging op Twitter in een reactie op een vraag van iemand over de komst van de truck. Vrijwel meteen reageerde hij dat de voorstelling ‘waarschijnlijk in november’ is. 

Maar eind juni zei Musk volgens tech-website The Verge op een aandeelhoudersvergadering nog dat het tijdens de zomer zou zijn, en in juli meldde hij dat het ‘binnen twee of drie maanden’ zou zijn. Dat gaat dus niet gebeuren.

Tesla werkt al verschillende jaren aan de pick-up. Daarover is weinig meer bekend dan een foto die door het bedrijf al in 2017 werd vrijgegeven. Als er in november al iets gepresenteerd wordt, gaat het wellicht om een prototype. Musk gaf immers ook al aan dat de pick-up pas op de markt zal komen na ‘Model Y’, de SUV die eerder dit jaar werd onthuld en die pas eind 2020 beschikbaar is voor consumenten.

Het model krijgt twee motoren, vierwielaandrijving en een actieradius van 700 tot 800 kilometer. Ook zijn er zes zitplaatsen en je kunt elektrisch gereedschap van 240 volt aansluiten. Eveneens verrassend: de Tesla truck blijft drijven als je ermee het water inrijdt. Op basis van de beschikbare informatie maakte ontwerper Avarvarii alvast enkele artist’s impressions.

Tesla pick-up artist's impression.
Volledig scherm
Tesla pick-up artist's impression. © Avarvarii