Auto's staan voor het scherm tijdens de eerste drive-in film van filmregisseur Martin Koolhoven in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De vertoning werd aangeboden aan dertig mensen met vitale beroepen. Vanwege de coronamaatrdegelen zijn op dit moment niet meer mensen toegestaan.
Volledig scherm
Auto's staan voor het scherm tijdens de eerste drive-in film van filmregisseur Martin Koolhoven in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De vertoning werd aangeboden aan dertig mensen met vitale beroepen. Vanwege de coronamaatrdegelen zijn op dit moment niet meer mensen toegestaan. © ANP

Drive-in bioscoop smaakt naar meer: ‘Auto's zijn een veilige oplossing voor evenementen’

Dertig mensen met vitale beroepen keken woensdagavond vanuit hun auto naar een film in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Als het aan organisatoren regisseur Martin Koolhoven, Outdoor Cinema en het stadion zelf ligt dan was het zeker niet de laatste keer dat daar een drive-in film werd vertoond.

  1. Museum weigert censuur van beroemde filmauto Dukes of Hazzard

    Museum weigert censuur van beroemde filmauto Dukes of Hazzard

    De directie van een automuseum in de Amerikaanse staat Illinois weigert een Dodge Charger uit de tv-serie ‘The Dukes of Hazzard’ uit de collectie te halen. De auto is in opspraak geraakt tijdens de wereldwijde protesten tegen discriminatie en racisme. Bovenop de auto prijkt namelijk de vlag van de ‘Geconfedereerde Staten’, de zuidelijke staten die in de Amerikaanse burgeroorlog (1861-1865) vóór handhaving van slavernij waren.