Vanaf 2035 behoort dit beeld wellicht tot het verleden bij nieuwe auto's die uit de fabriek rollen voor de Europese markt.
Volledig scherm
Vanaf 2035 behoort dit beeld wellicht tot het verleden bij nieuwe auto's die uit de fabriek rollen voor de Europese markt. © Shutterstock

Dreigt het einde voor benzine- en dieselmotoren?

De Europese Commissie wil vanaf 2035 een einde maken aan verbrandingsmotoren op benzine of diesel. Als het aan Brussel ligt, worden autofabrikanten vanaf dat jaar verplicht nul procent CO2 uit te stoten. Dit is niet mogelijk met auto's op benzine of diesel, staat in een ambitieus klimaatplan. Maar dat is nog lang geen gelopen koers.

0 reacties

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.