Volledig scherm
© Instagram

Dit zijn de nieuwe filmauto's van James Bond

Daniel Craig speelt opnieuw geheim agent 007 in de nieuwste James Bond-film. De eerste opnames onthullen de nieuwste Bond-bolide, maar die is minder protserig dan we gewend zijn.

James Bond is in de film namelijk met pensioen op Jamaica en rijdt aldaar in een dakloze Series III Land Rover, zo meldt autowebsite Motor1. Het Britse merk heeft naar verluidt zijn betrokkenheid bij de film bevestigd. Daarmee wordt een relatie voortgezet die teruggaat tot de twintigste Bond-film Die Another Day, toen het bedrijf eigendom was van Ford. 

Volledig scherm
© Instagram

Het gerucht gaat dat ook Aston Martin een of meerdere auto's levert. De kans is groot dat James Bond - eenmaal terug in zijn oude baan - overschakelt op een elektrische Aston Martin. Onlangs onthulde Aston Martin de Rapide E, Aston Martin’s eerste volledig elektrische productievoertuig. Naar verwachting worden er slechts 155 Rapide E’s gebouwd. Insiders zeggen te weten dat deze 600 pk sterke achterwielaangedreven bolide de tweede Bond-auto wordt in de nieuwe film.

Volledig scherm
© Instagram
  1. ‘Cruiseschepen vervuilend? Daar wordt aan gewerkt’
    Vraag & Antwoord

    ‘Cruise­sche­pen vervuilend? Daar wordt aan gewerkt’

    Vorige week publiceerde deze krant op de auto-sectie van zijn website over een onderzoek dat concludeert dat één cruisemaatschappij tien keer meer zwaveloxiden uitstoot dan alle auto’s in Europa. Cruiseschepen vertegenwoordigen echter minder dan 1 procent van alle commerciële schepen. Wereldwijd heeft de sector al een miljard dollar geïnvesteerd in nieuwe technologieën en schonere brandstoffen. Daarnaast trekt de sector ruim 22 miljard dollar uit voor de bouw van schepen met LNG-brandstof, die lagere emissies en een hogere energie-efficiëntie hebben. Meer schepen worden uitgerust met walstroomaansluitingen voor aansluiting op het lokale elektriciteitsnet in de haven. Bovendien heeft de cruise-industrie zich ertoe verplicht om de CO2-uitstoot tegen 2030 met 40 procent te verminderen. -Joke Maassen, Cruise Lines International Association