Volledig scherm
Alles over elektrische auto's © RV

Degelijk, Nederlands naslagwerk over elektrisch rijden

RECENSIEDe komst van de elektrische auto roept veel vragen op. Niet alleen bij de gebruiker, maar ook bij de politiek en in de wetenschap. Hoe schoon is een elektrische auto nou eigenlijk? Wat kost het? Hoe werken laadpalen en -passen? En kan je eigenlijk wel op vakantie met zo'n auto?

Deze en nog heel veel andere vragen beantwoordt tech-journalist Jeroen Horlings in zijn boek ‘Alles over elektrische auto's'. De Nederlandse situatie rond elektrisch rijden is anders dan die in andere landen. Juist daarom is het zeer welkom dat dit boek de ontwikkelingen vanuit Nederlands perspectief bekijkt. Horlings doet dat op heldere wijze, waarbij hij toch ook de nodige diepgang niet schuwt. Interessant is ook dat hij de elektrische revolutie in de volle breedte beschouwt, dus inclusief bijkomstigheden als bijvoorbeeld zonnepanelen. 

Discussie

Natuurlijk zijn ook de antwoorden die Horlings probeert te geven soms toch weer aanleiding voor discussie. Niemand weet hoe de elektrische auto zich in de toekomst verder zal ontwikkelen. En als het gaat erom wat goed is voor het milieu, komen ook wetenschappers regelmatig met tegenstrijdige opvattingen. 

Een ander probleem van een dergelijk boek is de houdbaarheidsdatum. Er komen met grote regelmaat nieuwe elektrische automodellen uit en ook de ontwikkeling van bijvoorbeeld laadpalen staat niet stil. Om nog maar te zwijgen van de politieke besluitvorming, die heel onstuimig is en bijna met de week verandert. Niettemin gaat Horlings bijvoorbeeld uitvoerig in op de gevolgen van het Klimaatakkoord van juni dit jaar. En hij is zo slim om regelmatig een update van zijn boek te laten verschijnen. 

Alles over elektrische auto's. Auteur: Jeroen Horlings. Uitgever: Sycorax. 230 pagina's. Verkrijgbaar als paperback, hardcover en ebook. Prijzen vanaf €14,95. Meer informatie op Lees.nl

Volledig scherm
Jeroen Horlings © Jean-Pierre Jans