Porsche Design camper.
Volledig scherm
Porsche Design camper. © Newell

De langzaamste Porsche ter wereld is tevens de duurste

Hoewel Porsche vooral furore maakt met sportauto’s en SUV’s komt de Duitse autobouwer nu met een iets ander voertuig. Deze door Porsche ontworpen camper is voorzien van een kingsize slaapkamer, parketvloer, 4K flatscreens en twee ligbaden. De woonmobiel is onlangs verkocht voor meer dan twee miljoen dollar.

De luxe camper van het merk Newell is onlangs verkocht aan een klant en is voorzien van alle mogelijke luxe. Porsche Design rustte het bijna 14 meter lange gevaarte uit met xenon-koplampen, keyless entry en uitschuifbare bedden. Ook een inloopdouche, eethoek, keuken, 4K flatscreen-tv’s en zachte zitbanken ontbreken niet.

De camper is 605 pk sterk en heeft een koppel van ruim 2600 Newtonmeter. De voorstoelen zijn voorzien van verwarming, koeling en massagefunctie. Ook parkeersensoren, achteruitrijcamera’s, GPS en Bluetooth-connectiviteit en surround sound speakers maken het leven aan boord aangenaam. Vier op het dak gemonteerde airconditioning-units zorgen voor verkoeling en koken doe je op inductie. 

Tweedehands

Zo duur als deze door Porsche Design ontworpen camper hoeft het allemaal niet te zijn. Op de website van Newell zijn ook tweedehands exemplaren van onder de miljoen te koop. In tegenstelling tot wat de naam suggereert, zijn de motor en het onderstel niet afkomstig van het Duitse sportwagenmerk. In Europa moet je voor een camper als deze overigens over een vrachtwagenrijbewijs beschikken. 

Het interieur van de Porsche Design camper.
Volledig scherm
Het interieur van de Porsche Design camper. © Newell