Een medewerker in een fabriek van Mercedes-Benz bevestigt de beroemde ster op een auto van de C-klasse. De Duitse automaker Daimler, moederbedrijf van Mercedes-Benz, sloot vandaag een nieuwe kredietlijn af ter waarde van 12 miljard euro.
Volledig scherm
Een medewerker in een fabriek van Mercedes-Benz bevestigt de beroemde ster op een auto van de C-klasse. De Duitse automaker Daimler, moederbedrijf van Mercedes-Benz, sloot vandaag een nieuwe kredietlijn af ter waarde van 12 miljard euro. © Carmen Jaspersen/dpa

Daimler tekent voor kredietlijn van 12 miljard

De Duitse automaker Daimler heeft een nieuwe kredietlijn van 12 miljard euro afgesloten bij een groep banken. Het moederbedrijf van Mercedes-Benz heeft het geld nodig om de door de coronapandemie ontstane crisis in de auto-industrie te doorstaan.

Daimler kan voor een periode van twaalf maanden gebruikmaken van de kredietfaciliteit. Daarbij heeft het concern de optie om die termijn twee keer met zes maanden te verlengen. De nieuwe lening komt bovenop de al bestaande kredietfaciliteit van 11 miljard euro voor Daimler, die tot 2025 loopt.

Automakers zitten diep in de problemen, omdat de vraag naar auto’s door de wereldwijde virusuitbraak is gekelderd. Tegelijkertijd zien veel autofabrikanten zich genoodzaakt fabrieken stil te leggen als maatregel om het aantal besmettingen met het coronavirus in te dammen. Het is nog onduidelijk wanneer die beperkingen worden opgeheven.

  1. ‘Heeft mijn Porsche een computerfout en moet ik dat accepteren?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Heeft mijn Porsche een computer­fout en moet ik dat accepteren?’

    ,,Bij de aflevering van mijn Porsche Macan (2,0 liter viercilinder) meldde de boordcomputer dat ik 17.000 km of een jaar met de olie kon doen, terwijl de documentatie 30.000 km of 2 jaar voorschrijft. Het wordt door een sensor en de computer bepaald, zegt mijn dealer. Dat is niet waar: elke keer staat er weer 17.000 km of 1 jaar. Ik denk dat die computer verkeerd is geprogrammeerd. Dat kost mij elk jaar 400 euro aan olie. Moet ik dit zomaar accepteren?”, vraagt lezer Paul Pardon.