Volledig scherm
Bentley Flying Spur © Bentley

Bentley Flying Spur: luxueuze limo met een krankzinnige topsnelheid van 333 km/u

VideoDe nieuwe Bentley Flying Spur is een limousine-achtige sedan: comfortabel, luxueus, elegant, welhaast koninklijk. Maar tegen de verwachting in is hij ook zéér sportief. De Flying Spur heeft een  topsnelheid van maar liefst 333 km/u.

De nieuwe generatie van de Flying Spur is nóg ruimer, comfortabeler en luxueuzer dan zijn voorganger. Hij is een kolos van 5,3 meter lang en weegt 2.437 kilo. De wielbasis is 3,19 meter. De nieuwe Bentley heeft ruime zitplaatsen, bekleed met kostbaar, met de hand gestikt leer, een panoramadak en veel houten details in de afwerking van het interieur.

Volledig scherm
© Bentley

Vierwielbesturing

Dit is ook meteen de allereerste Bentley met vierwielbesturing, gericht op dynamiek. Hiermee kan het gevaarte stabieler hoge snelheden halen, iets waar de krachtige W12-motor (635 pk) voor zorgt. De limo sprint vanuit stilstand naar 100 km/u in amper 3,8 seconden en haalt een duizelingwekkende topsnelheid van 333 km/u.  Daarmee is de nieuwe Flying Spur sneller dan zijn voorganger. Volgens het Amerikaanse Road & Track magazine is het zelfs ’s werelds snelste productie-sedan.

Binnenin steelt onder andere een draaiend paneel voor het infotainment de show. Als de Bentley geparkeerd staat, toont het paneel in het midden van het dashboard drie ouderwetse meters. Als de wagen start, roteert het geheel naar een computerscherm met een sensor die ziet welke knop jouw vinger gaat kiezen en dus razendsnel reageert. De bestuurder kan ook verder draaien naar een stijlvol en tijdloos houten paneel dat opgaat in de rest van het dashboard.

Volledig scherm
© Bentley

Gespierd 

Aan de buitenkant doet de grote, massieve grille denken aan de klassieke Bentleys van uit de jaren 50. De bijzondere led-lampen fonkelen als juwelen. De geprononceerde wielkasten maken een gespierde indruk. Het met de hand gepolijste logo uit roestvrij staal kreeg een nieuwe interpretatie en heeft nu innovatieve, lichtgevende vleugels.

De eerste exemplaren van de Flying Spur kunnen in de herfst besteld worden en zullen begin volgend jaar worden geleverd. De prijs is nog niet bekend, maar de huidige generatie kost minimaal zo'n 250.000 euro. Ongetwijfeld zal het bij de nieuwkomer al gauw richting de drie ton gaan.

Volledig scherm
© Bentley