Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Beginnend bestuurder rijdt 219 km per uur over A28

Drie automobilisten moesten dit weekend hun rijbewijs inleveren. Het trio reed veel te snel over de A28 bij Zwolle. De snelste reed 219 kilometer per uur, 119 kilometer te hard.

Op het traject is maximaal 100 kilometer per uur toegestaan, maar daar trokken drie snelheidsduivels zich niets van aan. De snelste bestuurder werd tijdens een lasercontrole gepakt met een snelheid van 219 kilometer per uur. De automobilist was een beginnend bestuurder en kan een hoge boete tegemoet zien. Hij zal zijn rijbewijs volgens de verkeerspolitie waarschijnlijk zo’n vier maanden kwijt zijn.

Recidive

Bij twee andere bestuurders liet de lasergun een snelheid zien van respectievelijk 198 en 171 kilometer per uur. Beide bestuurders konden eveneens het rijbewijs inleveren. Bij één van de automobilisten bleek het eveneens te gaan om een beginnend bestuurder. Hij had bij een eerder incident ook al eens zijn rijbewijs moeten inleveren.

  1. ‘Moet ik met een plug-in hybride meer kilometers op benzine rijden?’
    VRAAG & ANTWOORD

    ‘Moet ik met een plug-in hybride meer kilometers op benzine rijden?’

    ,,Omdat mijn huidige auto vanwege roestvorming vervangen moet worden, overweeg ik een plug-in hybride. Dergelijke auto’s hebben een elektrisch bereik van ca. 50 kilometer. Als die afstand nu voldoende is voor mijn woon-werkverkeer en ik dus bijna alleen maar gebruikmaak van de elektromotor, heeft dat gevolgen voor de kwaliteit en slijtage van de benzinemotor? Moet ik altijd een minimum aantal kilometers ook op benzine blijven rijden, om de conditie van de benzinemotor op peil te houden?”, vraagt lezer Jeroen Rijkers.