Automobilisten moeten betalen voor elke gereden kilometer, ook als het buiten Nederland is

Rekeningrijden in 2030Automobilisten moeten vanaf 2030 gaan betalen voor elke kilometer, waar of op welk tijdstip ze die ook rijden. Ook in het buitenland gereden kilometers tellen dan mee. Dat is het plan dat het kabinet voor ogen heeft met rekeningrijden.

5 reacties

 • Anoniem

  1 maand geleden
  Gekkenwerk. In het buitenland moet je al betalen voor het gebruik van de wegen. En dan deze ongein erbij is dus dubbel op. En alle buitenlanders rijden vrolijk fluitend rond en betalen niets. Waanzin dat idee. Ad de Haan
 • H Bender

  1 maand geleden
  We betalen als benzine en diesel rijders al meer belasting ook de elektrische auto’s zouden dat gewoon moeten dokken. Deze belasten de co2 al dubbel zoveel door productie van accu’s en auto voordat er nog mee gereden is maakt niet uit waar ze geproduceerd worden ook heeft dat de schatkist al miljarden gekost door alleen al grote bedrijven die er vanaf introductie van geleefd hebben vrienden van de grote partijen die regering die totaal buiten de samenleving staat. Met weer een domme regeling.
 • Robbie Janssen

  1 maand geleden
  Moet ik als ik een bekeuring krijg in t buitenland deze voortaan ook betalen aan de Nederlandse staat?
 • Stevens

  1 maand geleden
  De overheid gaat weer eens iets nieuws verzinnen. Indien rekeningrijden hetzelfde moet opbrengen als wegenbelasting moet je een systeem van wegenbelasting heffen niet overboord gooien om weer nieuwe dingen te verzinnen. Ook het idiote verhaal van de kilometers die men in het buitenland rijden gaat tijdens vakantie worden in Nederland nabelast. Diefstal van de bovenste plank even zoals met de fictieve rente van geld op de bank. Het kabinet is dan al drie keer gewisseld met alle gevolgen vandien.
 • Danielle Scherrens

  1 maand geleden
  Ze zijn zo zot als een deur aan het worden