Directeur Paul van Vuuren van VDL Nedcar.
Volledig scherm
PREMIUM
Directeur Paul van Vuuren van VDL Nedcar. © John Peters

Autofabriek VDL Nedcar in gesprek met tweede opdrachtgever, naast BMW

De productie in autofabriek VDL Nedcar in het Limburgse Born komt langzaam weer op gang. Intussen kijkt de autobouwer nadrukkelijk naar uitbreiding met een nieuwe opdrachtgever, naast BMW.

Met drie partijen zegt VDL Nedcar in gesprek te zijn over een aanvullende opdracht. ,,Eén is heel concreet, een ­ander wat minder concreet en de derde nog in een premature fase”, zegt directeur Paul van Vuuren. „Die eerste heeft inmiddels een zogeheten Request for Informa­tion uitgebracht, het voorstadium van een offerte. De autofabrikant richt zich op een totaal nieuw mo­biliteitsconcept; van zelfsturende auto’s in steden. Je rijdt naar een parkeerplaats aan de rand van een stad en stapt dan over in een elektrisch voertuig dat je naar het centrum brengt.”

  1. Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’
    INTERVIEW

    Waarom BMW niet aan ‘zinloze innovaties’ doet: ‘Liever een caravan achter onze hybrides dan een groter accupakket’

    Op het eerste oog lijken de recente vernieuwingen aan de BMW 5-Serie niet schokkend: een nieuwe neus, andere bumpers, verbeterde navigatie en klaar is Klaus. Maar is dat wel zo? De productexpert van het Duitse merk legt uit: ,,We kunnen niet klakkeloos een elektrische versie introduceren. Voor onze klanten, zeker die in Nederland, is het veel belangrijker dat de plug-in hybride 530e nu wél een flinke caravan kan trekken.”