Straatrace
Volledig scherm
Straatrace © Pexels

Amerikaanse stad Atlanta wil straatraces legaliseren

De lockdown in de Amerikaanse stad Atlanta maakt sommige autoliefhebbers overenthousiast. Nu de wegen er rustig en verlaten bij liggen, vinden er regelmatig zogenaamde coronaraces plaats: een verschijnsel dat zich ook al in New York voordeed. Met alle gevolgen voor de veiligheid op de openbare weg. Als oplossing wil de burgemeester nu een plek aanwijzen waar autoliefhebbers ongelimiteerd lol kunnen trappen en desnoods straatraces mogen organiseren.

Het is de bedoeling dat op de aangewezen plek ook dragraces en het driften met auto's wordt toegestaan. Onder veilige omstandigheden, dat is de voorwaarde. Burgemeester Keisha Lance Bottoms kwam met het idee dat ze kreeg van haar achttienjarige zoon, zo meldt de lokale omroep CBS46. Ondertussen tekenden duizenden inwoners van de Amerikaanse stad een petitie om het idee werkelijkheid te laten worden.

Toch is het nog allerminst zeker of de plannen doorgaan. Een raadslid van Atlanta is alvast fel tegen want volgens hem ,,gaat het de autoliefhebbers er juist om dat het illegaal is, want dat maakt het spannend.’’ Het stadsbestuur onderzoekt nu samen met consultancybureau Bloomberg Associates of het idee haalbaar is.