Volledig scherm
De elektrische VW Crafter van AH © Albert Heijn

Albert Heijn bezorgt de boodschappen elektrisch

Albert Heijn heeft voor de bezorgdiensten in Amsterdam 25 volledig elektrische Volkswagens Crafter in gebruik genomen. 

De bestelwagens zijn afkomstig uit het eigen wagenpark en door het bedrijf Orten Electric Trucks voorzien van een elektrische aandrijflijn. Dit gebeurde in samenwerking met specialist EFA-S (ElektroFahrzeuge Stuttgart), een bedrijf dat ook voor andere opdrachtgevers grote aantallen bestelwagens en trucks heeft geëlektrificeerd. Het laadvermogen van de elektrisch aangedreven VW Crafters bedraagt ongeveer 1300 kilo, terwijl ook de actieradius van circa 130 kilometer meer dan voldoende is voor bezorgdiensten in stedelijk gebied.

In 2025 emissievrij

Albert Heijn streeft ernaar dat de thuisbezorging met ingang van 2025 voor het grootste deel emissievrij is. De supermarktketen zet ook stappen met betrekking tot het emissievrij bevoorraden van de winkels. Samen met DAF, Simon Loos, Peter Appel Transport en TNO wordt getest of de supermarkten kunnen worden bevoorraad met elektrische trucks. Albert Heijn heeft daarmee een Europese primeur. Er worden namelijk niet alleen volledig elektrische trucks maar ook plug-in-hybride trucks gebruikt.

Bron: e-Drivers.com

  1. 2 miljoen euro over? Dan kan deze elektrische Ferrari-concurrent van jou zijn

    2 miljoen euro over? Dan kan deze elektri­sche Ferrari-concurrent van jou zijn

    In 2020 staat hij te glimmen in de bijzondere showroom van Louwman Exclusive langs de A2 bij Utrecht: de Pininfarina Battista. Van deze nieuwe, volledig elektrische supersportwagen uit Italië worden niet meer dan 150 stuks geproduceerd, waarvan er maximaal 50 naar Europa komen. Ook in Nederland is hij vanaf nu te bestellen, al gaat de Battista bij ons – exclusief belastingen – minimaal twee miljoen euro kosten.