Guido Segers en Jorden Tiebout etaleren hun platen zoals van oudsher in bananendozen.
Volledig scherm
PREMIUM
Guido Segers en Jorden Tiebout etaleren hun platen zoals van oudsher in bananendozen. © Klaas De Scheirder

“Zwart goud in bananendozen”: hotelmedewerkers openden nieuwe vinylshop in Centraal Station

ANTWERPENHet loopt erg goed voor de tweedehands vinylshop Bananarama in het Centraal Station. Hotelreceptionisten Jorden (37) en Guido (44) kwamen zonder werk te zitten door de pandemie en wisselden het geweer dan maar van schouder via hun gemeenschappelijke passie: muziek. “Er is een heropleving in de leegstaande diamantenwinkels in het station, wij maken daar graag deel van uit.”

  1. Heeft de vinylmicrobe ook jou te pakken? In deze Antwerpse onafhankelijke zaken kan je terecht: “We krijgen zelfs jonkies van twaalf over de vloer”
    PREMIUM
    PROVINCIE

    Heeft de vinylmicro­be ook jou te pakken? In deze Antwerpse onafhanke­lij­ke zaken kan je terecht: “We krijgen zelfs jonkies van twaalf over de vloer”

    Is het zwarte goud aan een heropleving bezig of net niet? Worden vinylplaten nog verkocht in tijden van corona of gaat muziek exclusief digitaal over de toonbank? Wij gaan ‘cratediggen’ in de tientallen onafhankelijke platenwinkels van de Koekenstad en de enkele volharders in de rest van de provincie. “Ik heb zelf geen idee hoeveel duizenden platen er in mijn kelder liggen stof te vergaren.”