De Brederodestraat werd op 2 februari opgeschrikt door een schietpartij.
Volledig scherm
De Brederodestraat werd op 2 februari opgeschrikt door een schietpartij. © belga

Zoon schutter Brederodestraat verlost van enkelband

Nihat Y. (32), die begin februari betrokken was bij de dodelijke schietpartij in de Antwerpse Brederodestraat, is vrijgelaten onder voorwaarden. Dat heeft de kamer van inbeschuldingstelling beslist. Zijn elektronisch toezicht wordt dus opgeheven.

Mehmet Y. zat op 2 februari koffie te drinken in een café tegenover het restaurant van zijn zoon. Hij zag hoe de Turkse neven Emre (28) en Ozan Sogutlu (21) een verkeersbord door het raam gooiden. De zestiger pakte zijn wapen en opende het vuur op de twee mannen.

Ook zijn zoon Nihat (32) liet zich niet onbetuigd: hij kwam met een vleestang uit het restaurant gelopen en begon er de neven mee te slaan. Toen een 26-jarige getuige de neven te hulp schoot, werd ook hij neergekogeld. De neef van 28 bezweek nog dezelfde dag aan zijn verwondingen. De twee andere mannen raakten zwaargewond.

Mehmet Y. verklaarde dat hij de slachtoffers enkel in de benen wilde schieten. Hij en zijn zoon werden aangehouden voor moord en moordpoging. 

Nihat mocht eind maart de gevangenis verlaten met een enkelband en zat zijn voorhechtenis thuis uit. De raadkamer wilde hem twee weken geleden al vrijlaten onder voorwaarden, maar het parket was in beroep gegaan. Schutter Mehmet Y. zit nog steeds opgesloten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Wordt uw stad deze zomer één groot terras of moet u het met minder stellen? Dit zijn de plannen
  PREMIUM

  Wordt uw stad deze zomer één groot terras of moet u het met minder stellen? Dit zijn de plannen

  Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, begint ook de horecawereld zich vol ongeduld in de handen te wrijven. Op 8 juni zouden de restaurants en cafés immers weer open mogen, maar overal rijst de vraag: onder welke omstandigheden? In de grootsteden beweegt één en ander, zoals in Kortrijk, waar ze bezig zijn met een ‘Terrassen XXL’-plan. Overal zullen daar grotere en meer gespreide terrassen komen en sommige buurten worden zelfs verkeersvrij gemaakt. Ook andere Vlaamse steden schieten in actie. Dit zijn hun plannen.
 2. Supportersfederatie Beerschot had match tegen Leuven liever vroeger gespeeld: “Pas week voor start competitie weten we of we in 1A of 1B spelen”

  Supporters­fe­de­ra­tie Beerschot had match tegen Leuven liever vroeger gespeeld: “Pas week voor start competitie weten we of we in 1A of 1B spelen”

  De kogel is door de kerk: op 1 of 2 augustus spelen OH Leuven en Beerschot om een plek in 1A. Beerschot won de heenmatch met 1-0. Het kan in Leuven dus nog alle richtingen uitgaan. Toch had de supportersfederatie de wedstrijd vroeger gespeeld zien worden. “Zeven dagen voor aanvang van de competitie in 1A is dit zelfmoord voor de club.”
 3. 
Oplossing in de maak voor Antwerps koppel in Marokkaanse lockdown: “Misschien deze week naar huis”
  PREMIUM

  Oplossing in de maak voor Antwerps koppel in Marokkaan­se lockdown: “Misschien deze week naar huis”

  Het Antwerpse koppel dat sinds maart door de lockdown vastzit op een camping in het Marokkaanse binnenland, kan met wat geluk nog deze week naar huis. Na gesprekken tussen de Belgische ambassade en de Marokkaanse overheid zouden Irène Cardinaels (66) en Henri Laurent (69) de toelating krijgen om naar Tanger Med aan de Straat van Gibraltar te rijden. In het beste geval wacht hen donderdag 28 mei al een overtocht met een ferry.