Volledig scherm
De Brederodestraat werd op 2 februari opgeschrikt door een schietpartij. © belga

Zoon schutter Brederodestraat verlost van enkelband

Nihat Y. (32), die begin februari betrokken was bij de dodelijke schietpartij in de Antwerpse Brederodestraat, is vrijgelaten onder voorwaarden. Dat heeft de kamer van inbeschuldingstelling beslist. Zijn elektronisch toezicht wordt dus opgeheven.

Mehmet Y. zat op 2 februari koffie te drinken in een café tegenover het restaurant van zijn zoon. Hij zag hoe de Turkse neven Emre (28) en Ozan Sogutlu (21) een verkeersbord door het raam gooiden. De zestiger pakte zijn wapen en opende het vuur op de twee mannen.

Ook zijn zoon Nihat (32) liet zich niet onbetuigd: hij kwam met een vleestang uit het restaurant gelopen en begon er de neven mee te slaan. Toen een 26-jarige getuige de neven te hulp schoot, werd ook hij neergekogeld. De neef van 28 bezweek nog dezelfde dag aan zijn verwondingen. De twee andere mannen raakten zwaargewond.

Mehmet Y. verklaarde dat hij de slachtoffers enkel in de benen wilde schieten. Hij en zijn zoon werden aangehouden voor moord en moordpoging. 

Nihat mocht eind maart de gevangenis verlaten met een enkelband en zat zijn voorhechtenis thuis uit. De raadkamer wilde hem twee weken geleden al vrijlaten onder voorwaarden, maar het parket was in beroep gegaan. Schutter Mehmet Y. zit nog steeds opgesloten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. VIDEO. Antwerpse Schelde opnieuw wat properder dankzij 1.000 Antwerpenaars en Clean Up

    VIDEO. Antwerpse Schelde opnieuw wat properder dankzij 1.000 Antwerpe­naars en Clean Up

    Een duizendtal mensen staken zaterdag de handen uit de mouwen om samen afval te rapen langs de Schelde in het kader van River Cleanup. Kilo’s sigarettenpeuken, honderden flesjes en blikjes, isomo, etensverpakking, drugspuiten en afval van schepen werd gevonden op slechts enkele uren tijd. Afval dat anders in onze zeeën en oceanen terecht zou komen. “Belangrijker dat opruimen is het bewustmakingsproces”, klinkt het bij de organisatie.