De vrouw met chimpansee Chita. Ze mag nu de Zoo definitief niet meer in.
Volledig scherm
De vrouw met chimpansee Chita. Ze mag nu de Zoo definitief niet meer in. © RV

Zoo ontzegt abonnee definitief toegang tot dierentuin: “Ze blijft contact zoeken. Dit is niet gezond voor chimpansee Chita”

AntwerpenDe Zoo van Antwerpen heeft een vaste bezoekster de toegang ontzegd tot de dierentuin. De dame was er al herhaaldelijk op gewezen dat haar gedrag tegenover één van de chimpansees, Chita, niet goed was voor het welzijn van het dier. Ze zocht regelmatig meerdere uren per dag interactie met het dier, wat maakte dat het niet op een correcte manier de band met de andere chimpansees kon opbouwen. “Ze heeft al zoveel kansen gehad, het is genoeg”, zegt de Zoo.

  1. ASSISEN. “Omgaan met vrouwen zonder als een stalker over te komen, kan hij gewoon niet”: toppleiter De Béco toont ‘kwetsbare kant’ van beklaagde
    PREMIUM
    Antwerpen

    ASSISEN. “Omgaan met vrouwen zonder als een stalker over te komen, kan hij gewoon niet”: toppleiter De Béco toont ‘kwetsbare kant’ van beklaagde

    Dat Selahaddin Tankisi schuldig is aan doodslag, lijkt een zekerheid. Die aantijging betwist hij ook niet. De enige vraag blijft, althans volgens zijn advocaat, of hij een plan had om Mehmet Özkaraman om het leven te brengen. Meester De Béco deed zijn uiterste best om donderdagmiddag de menselijke kant van zijn cliënt te tonen. Of dat hem gelukt is, zullen we vanavond horen. “Alle vernederingen uit zijn leven kwamen die zesde november weer naar boven.”