De Antwerpse Zoo en Planckendael mogen openblijven, maar de bezoekers kunnen niet binnen in overdekte verblijven.
Volledig scherm
PREMIUM
De Antwerpse Zoo en Planckendael mogen openblijven, maar de bezoekers kunnen niet binnen in overdekte verblijven. © Klaas De Scheirder

Zoo en Planckendael blijven open, maar concertreeks Zoo La La is afgeslankt tot één avond

AntwerpenWéér een koude douche voor de Antwerpse Zoo: de dierentuin kan openblijven, maar de bezoekers mogen nog enkel buiten rondlopen. De concertreeks ZOO La La wordt afgeslankt van vier avonden naar één. In plaats van 1.000 toeschouwers zijn er op zaterdag 24 oktober slechts 200 toegelaten in de Elisabethzaal. “De fairste oplossing is dat de eerste 200 mensen die een ticket kochten, kunnen komen”, beklemtoont woordvoerster Ilse Segers. Vrijdag zijn die mensen al verwittigd.

 1. Herken jij deze plek? Stadsgids Tanguy Ottomer loodst ons langs historische pareltjes in Antwerpen
  PREMIUM
  Antwerpen

  Herken jij deze plek? Stadsgids Tanguy Ottomer loodst ons langs histori­sche pareltjes in Antwerpen

  Elke week geeft Antwerpse stadsgids en BeroepsBelg Tanguy Ottomer een prachtige foto prijs van het Antwerpen uit ver vervlogen tijden. Herken jij de plek waar Tanguy ons deze week mee naartoe neemt? Vandaag onthult hij in onze rubriek ‘Wie weet waar?’ welke plaats in Antwerpen er nu zo anders uitziet. Daarnaast geeft hij als expert ook historische feiten en weetjes over de plaats.
 2. Nu ook Antwerpse vastgoedman en vennoot van horecabaas aangehouden in dossier rond smokkel van 3,2 ton cocaïne
  PREMIUM
  Antwerpen/Knokke

  Nu ook Antwerpse vastgoed­man en vennoot van horecabaas aangehou­den in dossier rond smokkel van 3,2 ton cocaïne

  Het dossier rond de smokkel van 3,2 ton cocaïne via de haven van Rotterdam, maar met vertakkingen tot in Antwerpen en zelfs Knokke, neemt steeds grotere proporties aan. In opdracht van het gerecht in Brugge werden maandag dertien huiszoekingen uitgevoerd in heel Vlaanderen. Vier personen werden aangehouden, waaronder een Antwerpse vastgoedmakelaar en horecabaas. Beiden zijn geen onbesproken blad.
 3. ‘Bloedserieus’ ontvangt studenten en andere donoren in Antwerpse Handelsbeurs
  Antwerpen

  ‘Bloedseri­eus’ ontvangt studenten en andere donoren in Antwerpse Handels­beurs

  In de Antwerpse Handelsbeurs heeft het Rode Kruis-Vlaanderen woensdag een bloedinzameling voor en door studenten gehouden. Omdat er momenteel vanwege de coronacrisis minder studenten aanwezig zijn in de studentensteden, deden de organisatoren ook een oproep aan andere omwonenden en passanten om te komen doneren. De bloedvoorraad is momenteel in tegenstelling tot tijdens de eerste coronagolf wel op peil, stelt Rode Kruis-Vlaanderen.
 4. Gitzwarte zomer voor Zoo en Planckendael, maar in kerstperiode wél gloednieuwe lichtfestivals rond dino’s en Alice in Wonderland
  PREMIUM

  Gitzwarte zomer voor Zoo en Plancken­dael, maar in kerstperio­de wél gloednieu­we lichtfesti­vals rond dino’s en Alice in Wonderland

  Bezoekers tellen ze in de Antwerpse Zoo en Planckendael sinds corona niet meer met duizenden, maar met honderden. “Een gitzwarte augustus”, zo vat woordvoerster Ilse Segers het drama samen. Maar elke donkere wolk heeft een zilveren rand: in beide dierenparken zal een nieuw lichtfestival de kerst- en nieuwjaarsperiode opvrolijken. Daar zorgt de équipe van China Light voor. Voor Planckendael is dat zelfs een primeur.
 1. Directeur van de ZOO en Planckendael Dries Herpoelaert schippert tussen corona en hoop “Een nieuwe sluiting zou absolute ramp zijn”
  PREMIUM

  Directeur van de ZOO en Plancken­dael Dries Herpoe­laert schippert tussen corona en hoop “Een nieuwe sluiting zou absolute ramp zijn”

  De ZOO Antwerpen en Planckendael krabbelen stilaan overeind na de uppercut die corona heet. Voor CEO Dries Herpoelaert is het seizoen 2020 nu al een “onuitgegeven” exemplaar. Toch was er ook hoop: de komst van de witte neushoorns in de ZOO, de geboorte van een neushoorn in Planckendael en de geboorte van een babygorilla in de ZOO. Ondanks de rollercoaster aan emoties en moeilijke beslissingen noemt Herpoelaert het nog altijd een “eer” om deze functie te mogen bekleden. “Werken voor een dierentuin is een levensstijl.”
 2. Oppositiepartij Groen scherp voor Antwerps klimaatbeleid: “Dringend tijd voor klimaatplan die naam waardig”
  Antwerpen

  Oppositie­par­tij Groen scherp voor Antwerps klimaatbe­leid: “Dringend tijd voor klimaat­plan die naam waardig”

  Nu uit de emissie-inventaris van 2018 blijkt dat de stad Antwerpen haar eigen klimaatdoelstellingen voor 2030 bij ongewijzigd beleid niet dreigt te halen, vraagt oppositiepartij Groen dringend extra maatregelen. “Er is nu echt genoeg tijd verloren”, zegt Groen-gemeenteraadslid Ilse Van Dienderen. “Of is er onenigheid binnen het college? Het is alleszins dringend tijd voor een klimaatplan die naam waardig.”
 3. Superfan zamelt al 5.200 euro in met digitale kerstkaarten van de Antwerpse ZOO: “De dierentuin is cultureel erfgoed en dat moeten we te allen tijde beschermen”
  PREMIUM
  Antwerpen/Mortsel

  Superfan zamelt al 5.200 euro in met digitale kerstkaar­ten van de Antwerpse ZOO: “De dierentuin is cultureel erfgoed en dat moeten we te allen tijde beschermen”

  De Antwerpse ZOO gaat misschien wel door het moeilijkste jaar in zijn bestaansgeschiedenis. En dus zijn alle beetjes welkom om de financiële put net iets kleiner te maken. Superfan Ronny Mullens biedt daarom digitale kerstkaarten aan met foto’s op van de dieren. Iedereen is vrij om zelf een bijdrage te leveren voor de kaarten. De opbrengst gaat integraal naar de ZOO. De teller staat ondertussen al op een mooie 5.200 euro.
 1. Wie heeft uil Fibi gezien?
  Play

  Wie heeft uil Fibi gezien?

 2. Middelburg heeft nu de kleinste bioscoopzaal van Nederland
  Play

  Middelburg heeft nu de kleinste bioscoop­zaal van Nederland